Çöl Davosu'nda Suudi Prensin Yüzü Güldü , 56 Milyar Dolar Tutarında İş Anlaşması Sağlandı

Suudi Arabistan'ın Enerji bakanı El-Falih, Çöl Davosu olarak bilinen 3 günlük konferansta 56 milyar dolar tutarında anlaşma imzalandığını söyledi.

Çöl Davosu'nda Suudi Prensin Yüzü Güldü , 56 Milyar Dolar Tutarında İş Anlaşması Sağlandı

İmzalanan sözleşmelerin büyük çoğunluğunun ABD şirketlerine ait olduğunu belirten El-Falih, ABD,Suudi ekonomisinin çok önemli bir parçası olmayı sürdüreceğini, çıkar ilişkisi içerisinde olduklarını, konferansın başarısız boykot kampanyasıyla zayıflatılamayacağını söyledi. 

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda vahşice öldürülmesinden sonra dünyaca ünlü siyasetçi ve girişimcilerin çöl davosunu boykot etmesi dahi milyarlarca dolarlık yatırımın Suudlara akmasına engel olmadı. Konferans sonrasında 'İnsanlık değil, yine para konuştu' değerlendirmeleri yapıldığı görüldü.

Suudi Gazeteci 2 Ekim'de Vahşice Katledilmişti

Suudi Arabistan kökenli, ABD'de yaşayan ve Washington Post köşe yazarlığı yapan Cemal Kaşıkçı, nişanlısı ile birlikte evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluğu'nda suudi ajanlar tarafından vahşice katledilmiş, cinayet günlerce saklanmış, ardından itiraf edilmişti. Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün tesadüf olmadığı, cinayetin tasarlanarak işlendiği Suudi savcılık tarafından dün açıklanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bugün Konuştu

Suudi Arabistan kökenli gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ajanlar tarafından katledilmesiyle ilgili bugün açıklamalarda bulunan Erdoğan, cinayeti kimin işlediğini, emrin kimin verdiğini sorgularken, konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti'nin elinde ciddi belgeler olduğunu yakın zamanda her şeyin açıklığa kavuşacağını söyledi.