CHP'li Belediye İşçilerin Maaşlarına %70 Zam Yaptı

CHP'li Şavşat Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan sözleşmeyle işçilerin maaşlarına yüzde 70 oranında zam yapıldı.

CHP'li Belediye İşçilerin Maaşlarına %70 Zam Yaptı

Yapılan zammın ardından belediye personelinin ortalama maaşı 4 bin 400 liraya çıktı.  Artvin'in Şavşat belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki görüşmelerin ardından CHP'li Belediye Başkanı Nihat Acar, işçilere yüzde 70 zam yaptı. 2600 lira olan maaşlar, yüzde 70 zammın ardından 4 bin 400 liraya yükseldi.

İşçilere ayrıca 60 gün ikramiye, dış birimlerde çalışanlara 250 lira sorumluluk parası, şoför ve operatörlere 150 lira, ramazan bayramında işçilere 500 tl destek, kurban bayramında ise 750 tl destek vereceğini açıklayan belediye, çalışanların giyim yardımından da faydalanacağını ve 500 lira giyim yardımı alacağını söyledi.

Belediye Başkanı Nihat Acar, gelecek yıllarda çalışanların yaşam standartlarını daha iyi konuma getirmek için söz verirken, günümüz koşullarında yeterli olmasa da maaşlara yüzde 70 zam yapabildiklerini belirterek, "Günümüz koşullarında yeterli olmasa da, imkanlarımızı zorlayarak sendikayla anlaşmaya vardık. İlerleyen zamanlarda imkanlarımız düzeldikçe daha da iyileştireceğiz. Emekçilerin alın terinin karşılığı olan ücretlerden tasarruf olmaz. Şavşat’ın yükü bu arkadaşlarımızın omuzlarında" ifadelerini kullandı.