CHP Genel Başkanı Bugün Açıkladı: CHP'ye Geçen Yerlerde Seçimden Sonra Asgari Ücret 2 Bin 200 TL Olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerde 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren en düşük ücretin 2 bin 200 TL olduğunu, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerin ardından CHP'ye geçecek belediyelerde de bu ücret politikasının sürdürüleceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Bugün Açıkladı: CHP'ye Geçen Yerlerde Seçimden Sonra Asgari Ücret 2 Bin 200 TL Olacak

Kemal Kılıçdaroğlu: CHP'li Belediyelerde Asgari Ücret 2 Bin 200 TL Olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerde 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren en düşük ücretin 2 bin 200 TL olduğunu, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerin ardından CHP'ye geçecek belediyelerde de bu ücret politikasının sürdürüleceğini, daha önce başka partilerin idaresindeki belediyelerin devralınmasından sonra buralarda da asgari ücretin 2 bin 200 TL olarak uygulanacağını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Ankara'da vatandaşlarla bir araya geldi. Partisi'nin Mamak'taki mitinginde vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, ekonomideki gidişattan kimsenin memnun olmadığını, sandıkta herkesin oylarına sahip çıkması gerektiğini söyledi. CHP Genel Başkanı, "Her vatandaşın mutfağında yangın var ama bir yerde safahat, Lale Devri var. Nerede? Sarayda. İşsizlik, yoksulluk var, çocuklar yatağa aç giriyor diyorum, itiraz ediyorlar. Bu memleketin huzura ihtiyacı var diyorum, itiraz ediyorlar. Ne söylesem, 'Bay Kemal konuşuyor.' diyorlar. Bay Kemal konuşacak. Bay Kemal'in onlardan birden fazla farkı var. Bay Kemal haram yemez, onlar haram yerler, Bay Kemal kul hakkı yemez, onlar kul hakkı yerler. Bay Kemal hiç kimseyi ötekileştirmez, bu ülkede yaşayan 82 milyon yurttaşı başının üstünde taşır ama onlar aksini yaparlar. Bay Kemal evladına paralı askerlik yaptırmaz. Parayı ödeyip de 'oğlum askerlik yapmasın' demez ama onlar başka türlü yaparlar. Ben oğlumu, evladımı askere gönderirim. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Biz huzurdan, barıştan, birlikte yaşamadan yanayız. Bir Bay Kemal arıyorlarsa o bay Kemal budur. Bu Bay Kemal namuslu adamdır. Bu Bay Kemal oğluna telefon açıp 'oğlum paraları sıfırladın mı' demez. Ne derlerse desinler biz kendi ülkemizi, insanımızı seviyoruz ve sizlere hizmet etmek için mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti'de ya da başka partilerde olan belediyelerin CHP'ye devrolması halinde kimsenin ekmeğiyle oynanmayacağını söyleyen CHP Genel Başkanı, "Sözüm söz işçi kardeşlerime, 1 Nisan'da Adnan başkanı Mamak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturttuğunuzda orada çalışan işçilerin asgari ücreti 1 Ocak'tan itibaren 2 bin 200 lira olacak. Hiçbir işçinin işine son verilmeyecek. Hiç kimsenin işiyle, aşıyla oynamayız." dedi.