Çalışma Bakanlığı'ndan Önemli Taşeron Yazısı

Çalışma Bakanlığı tarafından kadroya geçen taşeron işçilerle ilgili önemli bir görüş yazısı yayımlandı. Yayımlanan yazıda kıdem tazminatı ve yıllık izinlerle ilişkin detaylara yer verildi.

Çalışma Bakanlığı'ndan Önemli Taşeron Yazısı

Çalışma Bakanlığı kadroya geçen taşeron işçiler ile ilgili önemli bir yazı yayımladı.

Taşeron işçi iken  geçtiğimiz yıl yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kadro için önü açılan taşeron işçilerin imzalanan feragat ve sulh sözleşmesi ile kıdem ve yıllık izin haklarından feragat edilip edilmediği, işçilere ödenecek kıdem tazminatı ve yıllık izin ücretlerinin hesabında alt işverenler yanında işe başlama tarihinin esas alınıp alınmayacağının, kullanılmayan yıllık izinlerin yanıp yanmadığının ve bu izinlerin devredilip devredilemeyeceği hususlarında Çalışma Bakanlığı görüş bildirdi.

Bakanlık tarafından verilen görüş yazısında İş Kanununun 14 'üncü maddesinde kıdem tazminatı konusunun düzenlendiği, bu çerçevede hangi koşulların gerçekleşmesi halinde ve ne miktarda ödeneceğininin belli olduğunu söyledi.

Öte yandan Çalışma Bakanlığı, söz konusu görüş yazısında işçilerin kıdemlerinin hizmet sözleşmesinin sürmüş veya fasılalarla yeniden akdedilmiş olmasına bakılmadan aynı işveren veya değişik işyerinde çalıştıkları süreler dikkate alınarak hesaplanacağını duyurdu.

TARİH

Söz konusu görüş yazısında, işçilerin kıdem tazminatının hesaplamaya esas tarihin ise ilgili kanun ve Yargıtay İçtihatları doğrultusunda ancak işveren tarafından tespit edilebilecek nitelikte olduğuna yer verildi.

YILLIK ÜCRETLİ İZİNLER NE OLACAK?

KHK ile taşeron iken kadroya alınan işçilerin yıllık ücretli izinlerinin hesabında ise yine ilgili mevzuata değinen Bakanlık  görüş yazısında konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi: "...Sürekli işçi kadrosuna geçişten önce altı işverenler yanında çalıştırıldığı süreler dahil hizmet süresinin hesaba katılması gerektiği değerlendirilmektedir." Bu açıklama ile izin hesabına alt işverende çalışılan sürelerinde dahil edileceğini belirtti.

İZİNLER

Yıllık ücretli izinlerin işçi tarafından sürekli kullanılmak istememesi veya işveren tarafından kullandırılmaması Anayasa'nın ve Kanun'un emredici hükümlerine aykırı olduğu gibi, hayatın olağan akışına da uygun düşmeyeceği belirtildi.

"Sonuç olarak yıllık ücretli izinlerin işçilere mutlaka kullandırılması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

TAŞERON HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK , MAĞDURİYETLERİNİZ DİLE GETİRTMEK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İşte Bakanlığın görüş yazısı;

Kamuublteni.com  |  Ankara
Kaynak: Sgkrehberi