Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den Asgari Ücret Konusuna Yeni Açıklama

Son Dakika Bakan Bilgin asgari ücrete yeni zamla ilgili bir açıklama daha yaptı. Bakan Bilgin ‘’ Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık’’ dedi.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den Asgari Ücret Konusuna Yeni Açıklama

Gelen açıklamalar sonrası asgari ücretli vatandaşların zam beklentisi sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli bir açıklama daha yaptı. "Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık" dedi. Bu açıklamalar asgari ücretliye bu yılda ikinci kez zam yapılmayacağı fikrini doğurdu.

Bakan Bilgin sinyalini vermişti

Bakan Bilgin daha önceki açıklamasında konu ile ilgili açıklama yapmış ve ancak olağanüstü şartlar olursa değerlendirileceğini ifade etmişti. Bakan Bilgin önceki açıklamasında ; "Asgari ücret konusunda öncelikle şunu söylemeliyiz: Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50'nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli bir şeydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli. Sabit ücretle çalışanlar, AGİ kaldırıldı, ücreti düşüreceğim diyen işletmeler yanlış yaptı. İş kanunu anlaşılan ücretten geriye gidilmesini açıkça yasaklıyor. Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım. Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık'ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık'tır." dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /