Çalışanlara Müjde! Memur, İşçi ve Asgari Ücretliye Refah Payı Zammı Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur, işçi ve asgari ücretliye enflasyon zammının yanında ek refah payı zammı verilmesi için talimat verdiği iddia edildi.

Çalışanlara Müjde! Memur, İşçi ve Asgari Ücretliye Refah Payı Zammı Geliyor

Memur, İşçi ve Asgari Ücretliye Refah Payı Zammı Geliyor

Son zamanlarda artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında çalışan kesimlerin alım gücünde ki düşüşü telafi etmek için hükümet çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz Ocak ayında milyonlarca çalışana enflasyon zammının yanında verilen refah payı zammı yine gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur, işçi ve asgari ücretliye enflasyon zammının yanında ek refah payı zammı verilmesi için talimat verdiği iddia edildi.

Memur, işçi ve Asgari ücretliye ne kadar zam yapılacak ? 

Bilindiği gibi memur ve işçiler, sendikalar ile hükümet arasında yapılan toplu sözleşme zam oranının yanında enflasyon farkı zammı da alıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan yaklaşık yüzde 41 'lik zam sonrasında memur ve işçilerin yılbaşında alacakları zam oranı merak edilirken, enflasyon rakamlarının ay ay açıklanmasıyla birlikte Ocak 2023 maaş zam oranıda netleşmeye başlıyor. Ancak nihai zam oranı Ocak ayının ilk haftasında yani Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belli olacak. Milyonlarca çalışanın toplu sözleşme ve enflasyon farkı zammının yanında refay payı zammı alabilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiği iddia edildi.