Çalışana Fatura Desteğinden Öğrenciye Katkı ve Kredi Borcu Affına Kadar Topyekün Destek Paketleri Geliyor

Ödenmesi gerçekleştirilmemiş çek, senet borçları ile kredi kartı borcu gibi gerekçelerle kara listeye alınan 10 milyon vatandaşa sicil affı getiremiyorsa teklifiyle 2023 senesinin temmuz ayına kadar borçlarını ödeyen, yapılandırılanlar kara listeden çıkıyor. Teklifler, çalışanlar açısından getirilen vergi istisnalarının maliyeti hesaplandı. Nakit bir şekilde yapılan yemek ödemelerinde maliyet yıllık 15.9 milyar lira; elektrik ve doğalgazda ise 6 aylık 1.2 milyar lira olarak hesaplandı. Torba yasa teklifi

Çalışana Fatura Desteğinden Öğrenciye Katkı ve Kredi Borcu Affına Kadar Topyekün Destek Paketleri Geliyor

15 Milyarlık Borçtan Vazgeçiliyor

Bir takvim yılı içerisinde ödenmekte olan 15.912 lira yemek parasından çalışan başına 3182 lira tutarındaki gelir vergisinden vazgeçiliyor. 5 milyon çalışana yemek parası verildiği göz önünde alınırsa 15.9 milyar liralık vergiden Böylece vazgeçilmiş oluyor.

Doğalgaz ve Elektrik Giderleri

İşverenlerin çalışanlara mevcut ücretlerine ek bir şekilde elektrik, doğalgaz ve ısınma giderlerini yerine getirmeleri için ödenen ve bin lirayı aşmayan tutarlar otomatik Bir şekilde gelir vergisinden muaf tutulacak nokta aylık Bir çalışanın 1000 lira faturalarının işveren tarafından karşılanması halinde aylık 200 lira vergiden vazgeçilecek. 1 milyon çalışana Bu tutarda bir yardım gerçekleştirilmesinin altı aylık vergi maliyeti ise 1.2 milyar lirayı bulmuş olacak.

Öğrenciye 1 Milyarlık Ödeme

Tıp fakültelerinde 14600, diş hekimliklerinde 4900 olmak üzere toplamda 19500 öğrenciye asgari ücret ödemesi gerçekleştirilecek. Bu ödemelerin maliyeti ise toplamda 1 milyar lira olacak şekilde hesaplandı.


27 Milyarlık Öğrenci Kredi Borcu Silinecek

Öğrenim ve katkı kredilerinde borcun ödenmesi değişiyor. Bugün itibariyle baktığımızda 1 milyon 392.629 kişinin Öğrenim kredisi borcu bulunmaktadır. takipteki borç ise 22.6 milyar lira ve ana para 17.4 milyar lira.