Bu Bankalara Borcu Olanlar: Kredi Ötelemede Faiz ve Ek Ücret İçin Resmi Açıklama Geldi

Bankaların kredi borçlarını faizli ertelemesi , ek ücret talep etmesi ile ilgili resmi açıklama geldi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada detayları vatandaşlarla paylaştı.

Bu Bankalara Borcu Olanlar: Kredi Ötelemede Faiz ve Ek Ücret İçin Resmi Açıklama Geldi

3 bankaya borcu olup erteleyenler dikkat.

Korona pandemisi sornası alınan karar le bankalar , kredi borçlarını 3 aylığına erteledi. Erteleme açıklamasının yapılmasının ardından yüz binlerce vatandaş bankalara başvuru yaptı.

FAİZLİ ERTELEME

Bankaların kredi öteleme işlemini faizsiz yapmasını bekleyen vatandaşlar , faizli erteleme ile karşılaştı. 3 aylık erteleme için bankalar , kredi taksitlerine faiz eklemesi yaptı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Bankaların kredileri faizli ertelemesi ile ilgili resmi açıklama geldi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut 'un soru önergesine cevap verdi ve konuya açıklık getirdi. 

SORU ÖNERGESİ ŞU ŞEKİLDE

Burhanettin Bulut, Bakan Pekcan 'a aşağıdaki soruları yönlendirmişti:

CEVAP GELDİ

Bu soruya Bakan Pekcan şu şekilde cevap verdi:

MEVCUT FAİZ ÜZERİNDEN ÖTELENECEK

Bakan Pekcan verdiği cevapta , Kamu Bankalarının (Ziraat-Vakıf-Halkbank) öteleme işlemini mevcut faiz üzerinden yapacağını , buna ek bir ücret talep etmeyeceğini söyledi. 

Ek talep edilmesi durumunda Bakanlığa başvuru yapılması açıklanırken, bu konuda 3 başvurunun yapıldığı ve bunlardan ikisinin sonuca bağlandığı bildirildi.

Peki bankalar, kredi ötelemede size bir ek ücret çıkardı mı? Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA