Bu 14 Bankaya Borcu Olanlara Kötü Haber

14 bankaya borcu olan vatandaşlara kredi borç erteleme müjdesi gelmişti. Bankalardan alınan son dakika bilgilerine göre ertelemede faiz uygulanacağı öğrenildi. İşte Ziraat Bankası , Halk Bank, Vakıfbank , Garanti Bankası , İş Bankası , QNB Finansbank , Denizbank , Akbank , Yapı Kredi Bankası , TEB , Eximbank ve Katılım bankalarının kredi erteleme detayları.

Bu 14 Bankaya Borcu Olanlara Kötü Haber

Kredi borcu olanlara bankalardan kötü haber.

14 banka , kredi borcu olan vatandaşlara vade ertelemesi fırsatı sunmuştu. Vuhan 'da ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan , Türkiye 'de de 75 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan corona virüs nedeniyle birçok işyeri kapandı. İşyerlerinin geçici olarak kapanması sonrası çalışanlara da ücretsiz izin verildi. 

Ücretsiz izin alan vatandaşlar ise nasıl geçinecekleri derdine düşmüşken kamu bankaları , kredi erteleme müjdesi verdi. Başta müjde gibi verilen kredi erteleme meselesinin detayları daha sonra ortaya çıktı. 

VATANDAŞLAR ERTELEME BAŞVURUSU İÇİN ARADI

Kredi borcu olan vatandaşlar, hemen telefona sarıldı ya da banka şubelerine akın etti. Korona virüs nedeniyle zor günler geçinen vatandaşlar , kredi borçlarını birkaç ay erteleyerek az da olsa rahat bir nefes almak istedi.

ÖNCE HABERİMİZ YOK DEDİLER

Kredi erteleme iin bankaları arayan vatandaşlar, ilk 2-3 gün haberimiz yok henüz bize öyle bir talimat gelmedi dedi. 

FAİZ ÖDEYECEKLER

Vatandaşlar, borç erteleme müjdesi gelince , kredilerin faizsiz ertelenmesini bekledi. Ancak bankalar, vatandaşlara verdikleri cevapta, kredi borçlarının ertelenmesi ile faiz uygulanacağını bildirdi.  Erteleme faiz oanı ise her bankaya göre değişiklik gösterebiliyor. Peki sizce kredi borcu ertelemesinde faiz olmalı mıydı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

SADECE O VATANDAŞLARA FAİZSİZ

Bankalar, sadece esnaf ve sanatkarların kredi borçlarını faizsiz erteliyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Esnaf ve sanatkarların bu dönemde yaşadıkları olumsuzluklara destek olmak amacıyla talep etmeleri halinde kullanmış oldukları kredilerin; Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 aylarında vadeleri gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek" denildi.

Vatandaşların çektikleri kredilerin borç ertelemeleri için faiz uygulanacak.

FAİZ ERTELEMESİ YAPAN BANKALAR

Ziraat Bankası , Halk Bank, Vakıfbank , Garanti Bankası , İş Bankası , QNB Finansbank , Denizbank , Akbank , Yapı Kredi Bankası , TEB , Eximbank ve Katılım bankaları kredi ertelemesi yaptığını duyurdu.