Borsa Neden Kapalı? 29 Ekim'de Hisse İşlemleri Olacak mı? İşte Cevaplar

Borsa 28 Ekim 2020 günü neden kapalı? 29 Ekim 2020 Perşembe günü hisse işlemleri yapılacak mı? Borsa kapalı olacak mı? Borsa haram mı? Cevaplar yazımızın devamında.

Borsa Neden Kapalı? 29 Ekim'de Hisse İşlemleri Olacak mı? İşte Cevaplar

Borsa neden kapalı? 29 Ekim borsa açık mı?

Türkiye'de milyonlarca kişi borsada hisse işlemleri yapıyor. Elindeki parayı değerlendirmek isteyen vatandaşlar hisse alım satımı yaparak parasını arttırmanın peşinde. Borsada hisse işlemleri yapmak isteyen vatandaşlar ise 28 Ekim günü öğleden sonra neden işlem görmediğini, borsanın neden kapalı olduğunu , 29 Ekim günü borsanın kapalı olup olmayacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda soruların cevaplarına yer verdik.

BORSA NEDİR?

Borsa belli kurallara göre, talep edilen mallar için organize edilmiş piyasaya verilen addır. Örneğin menkul kıymetler ile dövizler, belli mallar veya türev hesaplamalar ile alınıp satılabilir. Bir kişi belli para karşılığı hisse alıyor ve hisse değer kazandıkça parası artıyor , hisse , şirket değer kaybettikçe de para kaybediyor.

28 EKİM GÜNÜ NEDEN KAPALI?

28 Ekim 2020 Çarşamba günü hisse senedi işlemleri öğleye kadar sürdü. Öğle seansının ardından hisse işlemleri kapatıldı. 29 ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 28 Ekim günü yarım gün tatil edildi. Öğleden sonra  hisse senedi işlemleri yapılmayacak.

29 EKİM'DE KAPALI MI?

Öte yandan 29 Ekim günü de hisse işlemleri yapılmayacak. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle borsa 29 Ekim'de kapalı olacak. 

BORSA HARAM MI?

Borsaya girmek isteyenlerin en çok merak ettiği konu bu oldu. Diyanet Tv'de konu ile ilgili şu video yayınlandı.