Bitcoin, XRP Ripple, Ethereum'da Düzenleme: Kripto Para Düzenlemesi İçin Tarih Açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve kripto paralarla ilgili düzenlemenin hayata geçeceği tarihe yer verildi.

Bitcoin, XRP Ripple, Ethereum'da Düzenleme: Kripto Para Düzenlemesi İçin Tarih Açıklandı

Bitcoin, XRP , Ripple, Ethereum'da son dakika gelişmesi.

son dönemlerde dünya ekonomi piyasasını köklü şekilde değiştirmeye başlayan kripto paralarla ilgili son dakika açıklaması geldi. AK Parti'den yapılan açıklamada kripto paralarla ilgili düzenlemenin başladığına yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Mart’ta duyurmuş olduğu Ekonomi Reformları Eylem Planı'nın takvimi önceki gün akşam saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı Lütfi Elvan tarafından açıklandı. Açıklanan yeni ekonomi eylen planı takvimine baktığımızda kripto paralarla ilgili detaya yer verildi. 

“Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık” diyen Elvan, söz konusu takvimde “Eylem no 3.4.d.” olarak belirtilen maddede 31 Aralık 2021 tarihine kadar Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından “Merkez Bankası dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısını oluşturacağı”nı kamuoyuna duyurdu.

KÖTÜYE KULLANILMASININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Takvimin devamına baktığımızda ise "Dijital piyasalarda rekabetçi ve adil bir ortam oluşturulacak, güçlü platformların bu güçlerini kötüye kullanmalarının önüne geçilecektir" başlığında yayımlanan açıklamada Rekabet Kurumu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nı düzenlemeyi 30 Mart 2022 tarihine kadar hayata geçireceğine yer verildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA