Bitcoin , Genç İşsizlerin Para Kazanma Umudu Oldu! Yönelenlerin Sayısı 5 Milyona Ulaştı

İşsiz gençlerin para kazanma yöntemi arayışlarına son zamanlarda bir de Bitcoin eklendi. Türkiye'deki borsalar üzerinden kripto para yatırımı yapanların sayısı 5 milyona ulaşırken, elindeki 100 TL ile para kazanma hayali kuran çok sayıda gencin de bu yöne başvurmaya başladığı gözlemlendi.

Bitcoin , Genç İşsizlerin Para Kazanma Umudu Oldu! Yönelenlerin Sayısı 5 Milyona Ulaştı

Türkiye'deki genç işsizlerin bitcoin umudu günden güne artıyor. Sosyal medya hesaplarından Bitcoin üzerine yapılan paylaşımlarla zengin olma hayalleri katlanan gençler, ceplerindeki 100-200 TL'leri dahi borsalar üzerinden bitcoin'e yatırarak zengin olma umudunu yaşıyor.

Sadece genç işsizler değil, bankada biraz birikmiş parası olanların da bitcoin üzerinden zengin olma hayalleri içerisinde olduğu gözlemlenirken, son zamanlarda bitcoin nedeniyle intiharların da arttığı bildiriliyor.

Son olarak, bankadan kredi çekerek, ev ve arabasını sattıktan sonra arkadaşından 30 bin lira borç alıp, bunu ödeyemeyince intihar eden gencin haberi gündeme düşmüş, gencin akrabaları Bitcoin'in kumar gibi bir hâl aldığını vurgulamıştı. Dijital para piyasalarının iyi analiz edilmeden, arka planındaki gelişmelerin gözlenilmemesi, oluşabilecek ani yükseliş ve düşüşlerin hesap edilmemesi beraberinde büyük ekonomik buhranları ve intiharları da getirebiliyor. Uzmanlar, geleceğin para birimi olarak kabul edilen kripto paralarla ilgili iyi araştırma, gelişmeleri takip etme, uzun vadede iniş çıkışları gözlemlemeden yapılacak ciddi yatırımların büyük risk haline gelebileceğini vurguluyor.