Berat AlbayraK'tan Kredi Geri Ödeme ve Yapılandırması İçin Son Dakika Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak TBB programında konuştu ve tüm bankalara önemli çağrıda bulundu. Albayrak kredi geri ödemeleri ve kredi yapılandırması konusunda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Berat AlbayraK'tan Kredi Geri Ödeme ve Yapılandırması İçin Son Dakika Açıklaması

Yapılandırma açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , Türkiye Bankalar Birliği'nin programında konuşuyor. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada yapılandırma mesajı verdi. 

EKONOMİ TOPARLANIYOR

Bakan Albayrak yaptığı son dakika açıklamasında, "Ekonomide toparlanmaya yönelik pozitif işaretler var. İktisadi faaliyetteki toparlanmayı güçlü bir şekilde görüyoruz. Üzerinde çalıştığımız yeni istihdam paketi, önümüzdeki dönemde ekonomideki iyileşme sürecini güçlü bir şekilde resetlemeye devam edecek." dedi.

KREDİYE BAŞVURU SAYISI

1 Haziran 'da başlatılan kredi kampanyasına değinen Albayrak, "Düşük maliyetli konut kredisi 133 bin başvuruyu geçti, 101 binin üzerinde vatandaşımıza 25 milyar TL üzerinde tahsis yapıldı.

Salgın ihracatımızı olumsuz yönde etkilemişti. İhracatta da düzelmeler başladı. Türkiye'nin bu süreçten 'V' şeklinde bir toparlanma ile çıkarak potansiyel büyümesine yakınsamasını bekliyoruz.

Değişim sürecinde bankalar olarak, sizlerin de bazı eski alışkanlıklardan kurtulması ve kabuk değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Sizlerden ülkemizin kalkınma hedefleriyle daha uyumlu bir bankacılık yapmanızı bekliyoruz.

Türkiye olarak çok güzel bir sınav verdik.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi 280 milyar TL'yi aştı. Milli bir şuurla hareket etmenizi bekliyoruz.

Yerli üretim ve ihracatın finansmanına yönelmemiz lazım. Yerli üretimi destekleyin." dedi.

YAPILANDIRMA AÇIKLAMASI

Bakan Albayrak açıklamasının sonunda ise bankalara, kredi geri ödemelerinde vatandaşlara, firmalara kolaylık sağlanması gerektiğini , yapılandırmada gerekli kolaylıkların sağlanması çağrısında bulundu. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA