Berat Albayrak'tan Ekonomiyi İlgilendiren Önemli Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı son dakika açıklamasında piyasalar, enflasyon ve Merkeze Bankası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Berat Albayrak'tan Ekonomiyi İlgilendiren Önemli Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak piyasaları ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı.

Ekonomiye ilişkin önemli bilgileri ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaşan Bakan Albayrak, "Çok boyutlu etkin bir Merkez Bankası hedefliyoruz. Yabancı yatırımcılar için Türkiye bir daha hiç bu kadar cazip olmayacak. Çok boyutlu ekonomik diplomasi başlatıyoruz. Bütçe disiplininden taviz verilmeyecek. Piyasalarla kavga etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

G20 Maliye Bakanları Toplantıları için Arjantin'e doğru yola çıkan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yolculuğu sırasında uçakta basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye ekonomisinin geleceğine ve büyümesi ile ilgili önemli açıklamalar yapan ve bazı değerlendirmelerde bulunan Bakan Albayrak, Merkez Bankasına ilişkin önemli değişiklikler yapılacağını da söyledi. Bakan Albayrak'ın açıklamalarını, uçakta bakan ile bir araya gelen Betpas CNN Türk Ekonomi Editörü Cem Seymen canlı olarak aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, ilk hedeflerinin enflasyonu düşürme olduğunu belirten Bakan Albayrak , ayakları yere basan bir programı yürürlüğe koyacaklarını dile getirdi. Bakan Albayrak, ''Piyasalarla kavga etmeyeceğiz, kazan-kazan ilişkisine bağlı yürüyeceğiz. Enflasyonda hissedilir bir iyileşme sağlayacağız. Bütçe disiplininden taviz verilmeyecek ayakları yere basan program hazırlanacak." ifadelerini kullandı. 

Merkez Bankası hakkında da önemli ifadeler kullanan Bakan Albayrak şu açıklamayı yaptı: "Etkin bir Merkez Bankası hedefliyoruz. Merkez Bankası iktisadi hayatı doğru görüyor kurguluyor. Yabancı yatırımcılar için Türkiye bir daha hiç bu kadar cazip olmayacak. Eylül'e kadar gerçekçi güçlü bir program hazırlayacağız.'''

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA