Bayrama Özel 1000 TL Devlet Desteği Mesajı Geldi: Hayatını Şokunu Yaşadı

Cep telefonuna gelen mesaja tıklayan kadın büyük şok yaşadı. Edinilen bilgilere göre bayram günü gelen mesajda devlet desteği sağlandığı yalanına inanan kadın , hesabındaki paradan oldu.

Bayrama Özel 1000 TL Devlet Desteği Mesajı Geldi: Hayatını Şokunu Yaşadı

Telefonuna gelen mesaja tıklayan kişi şok yaşadı.

Diyarbakır Bağlar 'da meydana gelene olayda Gurbet S, isimli kişinin cep telefonuna 2 Temmuz günü mesaj geldi. Bayramın üçüncü günü gelen mesajda, 'Bayram'a özel devletten bin lira sosyal destek başvurusu için indir, kur ve yükle' ifadeleri yer aldı.

Devletin bayram desteği olduğunu sanan Gurbet S. isimli kişi e devlet hesabına yönlendirildi. Olan bundna sonrar oldu. E Devlet kapısı üzerine giden Gurbet S. , böyle bir şey olmadığını görünce hesabından çıkış yaptı. Ancak gece yarısı telefonuyla oynayan Gurbet S 'nin telefonu bir anda kapandı. 

Telefonun bir gün boyunca kapalı olduğunu ve hiç açılmadığını söyleyen Gurbet S. , telefonuna format attı ve telefonunu açtı. Telefonu açan ve hesabını kontrol eden Gurbet S. , hayatını şokunu yaşadı..

ÇOCUĞUNUN GELECEĞİ İÇİN BİRİKTİRDİĞİ PARA GİTTİ

Çocuğunun geleceği için para biriktiren kadın 4500 TL 'sinin çalındığını gördü. Bunun ardından Gurbet S hemen karakola e bankaya gitti. 

Şikayuetçi olan kadın , yetkili ve banka personellerinin kendisine yardım etmesini istedi. 

2 çocuk annesi olan kadın , 2 Temmuz 'da kendisine gelen mesaj sonrası linke tıkladığını söyleyerek, "Orası çıkınca güvenilir bir site olduğunu düşündüm. Direkt e-devlet şifremi girdim. Orada birkaç şey çıktı anlamadım. Direkt pandemi sayfasına girdim. Ondan sonra olumsuz bir cevap alınca kapattım telefonu. Ondan sonra telefonumu hiç kurcalamadım. Gece saat 02.00 sularında telefonla uğraşırken, telefonum birden kapandı. Açmaya çalıştım, açılmadı. Ben şarjı bitmiştir diye kapattım. Sabah olunca telefonumu şarja taktım, şarjda almadı ve telefonum çok ısınmıştı. Bir gün boyunca telefonum kapalıydı. Kapalıyken bana gelen mesaj rehberimdeki herkese giden kişilerin de rehberine gönderilmiş" ifadelerini kullandı.

PARA KALMADI

Telefonun kapanması sonrası format attığını ve bir gün sonra telefonu açabildiğini söyleyen Gurbet S., "Telefonumu açınca direkt ilk işim hesabıma girmek oldu. E-devlete girdim, hiç bir şey olmamış, param duruyor. Direkt banka hesabıma girdim. Orayı açınca hesabımda para kalmadığını gördüm. 4 bin 500 lira civarında bir param vardı orada. Bankayı aradım hemen kart işlemleri yaptım, iptal ettim. Hemen polisi aradım, polis beni emniyet müdürlüğüne yönlendirdi. Oraya gittim, polisler dilekçe işlemleri yapıp, sorguya aldılar. Bankaya gittim orada dilekçe verdim. Böyle bir mağduriyetimin olduğunu söyledim. Şu anda da dekontu elimde duruyor. Banka ise bana zaman verdi. '1 ay, bir kaç ayda sürebilir' dedi bu soruşturmanın. Beklemedeyim, bu para benim çok önemli, çocuğumun geleceği için biriktiriyordum. Böyle de olunca mağduriyetimi yetkililere bildiriyorum. Mümkün mertebede yardımcı olmalarını istiyorum. Vatandaşlara çağrım, herhangi bir mesaja itibar etmesinler, televizyonda bir şey çıkmadığı sürece bu tür şeylere inanmasınlar, dolandırıcılar var. İşlerini ustalıkla yapıyorlar" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA