Başvurular E-Devlet'ten Yapılıyor, 7200 TL Veriliyor

‘Türkiye Aile Destek Programı’ kapsamında ödemeleri  ne zaman gerçekleştirileceği ile müracaat işlemlerinin nerede yapılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.  ‘Türkiye Aile Destek Programı’ kapsamında 7 milyon haneye her ay 450 TL ile 600 TL arasında olacak şekilde 3 segmentte destek veriliyor. Yapılan açıklamaya göre ödemeler 12 ay boyunca yapılacak. Destek programına müracaatları ise sürüyor.

Başvurular E-Devlet'ten Yapılıyor, 7200 TL Veriliyor

Hükümetin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ilişkin destek paketleri artıyor. 4 milyon hanenin faydalanmasının beklendiği 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemeleri sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Türkiye Aile Destek Programı' projesi ile alakalı olarak 450, 550 ve 600 TL olacak şekilde 3 ayrı ödeme yapılacağını, yapılacak bu yardımın yıllık 5400 ila 7.300 TL arasında olacağını aktardı. 

Destek programından faydalanmak isteyen vatandaşlar müracaat işlemlerinin nereden ve nasıl yapıldığını merak ediyor. Işte Türkiye Aile Destek programı ile ilgili ayrıntılar ve çok daha fazlası haberimizde...

Türkiye Aile Destek Programı Başvurusu Nasıl Yapılıyor?
27 Haziran tarihinde başlayan ‘Türkiye Aile Destek Programı’ müracaat işlemleri sürüyor ve belirlenmiş son başvuru tarihi ise açıklanmadı. Müracaat işlemleri e-devlet uygulaması üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılıyor.


Başvurmak İçin Aranan Şartlar Neler?

Yardıma muhtaç hanelerin tamamı bu destekten faydalanabiliyor. Daha önce herhangi bir sosyal yardımdan yararlanmamış vatandaşlar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.


Destek Ödemeleri Kaç Ay Sürecek?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre destek ödemeleri 12 ay boyunca aylık düzeni bir şekilde verilecek.