Başvuru Başladı: Sanatçılara 1000 TL Pandemi Nakdi Destek Parası Verilecek

İhtiyaç sahibi sanatçılara pandemi döneminde destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 3 bin TL'ye kadar destek ödemesi yapılacağına yer verildi.

Başvuru Başladı: Sanatçılara 1000 TL Pandemi Nakdi Destek Parası Verilecek

İhtiyaç sahibi sanatçılara 3 bin TL'ye nakdi yardım yapılacak. Başvuru başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yunus Emre Enstitüsü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada pandemi sürecinde mağdur olan sanatçılara 3 bin TL'ye kadar nakdi ücret ödemesi yapılacağına yer verildi. Salgın döneminde müzik sektöründe sanatını icra etme ve çalışma imkânları azalan sanatçıların ve sektör çalışanlarının üretim yapmalarını teşvik etmek için verilecek nakdi ücret desteği için başvurular internet üzerinden alınıyor. 

KİMLERE NAKDİ ÜCRET ÖDEMESİ YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden yayımlanan açıklamada başvuru şartlarına şu şekilde yer verildi:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 
  • Başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmuş ve doğru beyanda bulunmuş olmak. 
  • Ses veya enstrüman sanatçısı veya müzik sektörü çalışanı olmak ve geçimini bu yolla temin ettiğine dair bilgi/belge/referans sunmak
  • Proje kapsamında verilecek tüm kişisel bilgilerin değerlendirme aşamasında kullanılabilmesi için 3. kişilerle paylaşılacağını kabul etmek,
  • Herhangi bir meslek birliğine üye olmamak (MESAM, MSG ve MÜYORBİR meslek birliklerine üye olanlar, üyesi oldukları meslek birlikleri tarafından geliştirilecek projelere dâhil olacaktır.)
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Birden fazla video kaydı sunan ya da birden fazla projede yer alan başvuru sahiplerine sadece bir kayıt için ödeme yapılacaktır. Sunulan bilgilerde bir yanlışlık tespit edilmesi halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Sanatçılar: Haftalık veya günlük yevmiye ücretiyle çalışan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar başta olmak üzere, işini kaybeden veya işleri durma noktasına gelen müzisyenler (ses ve enstrüman sanatçıları)
  • Sektör çalışanları: Haftalık veya günlük yevmiye ücretiyle çalışan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar başta olmak üzere işini kaybeden veya işleri durma noktasına gelen müzik sektörü teknik vb. çalışanları 

3 BİN TL'YE KADAR NAKDİ ÖDEME

Yapılan açıklamada ilk başvuruda 1000 TL verileceğine yer verilirken , destek tutarının 3 bin TL'ye kadar çıkabileceğine yer verildi. Açıklamada, "Bu çağrı kapsamında sunulacak kayıt için net 1.000 TL olmak üzere açılması planlanan sonraki çağrı programlarına dâhil olunması suretiyle en fazla 3.000 TL’dir." denildi.

BAŞVURU

Söz konusu projeye başvuru yapacak adaylar için başvuru detayları şu şekilde verildi:

"Projeye başvurmak isteyenlerin, 16 Aralık 2020 tarihinden itibaren www.muziksusmasin.com adresinde yer alan başvuru formunu eksiksiz olarak doldurması, kendisine referans olacak STK’yı seçmesi ve eserin video kaydını www.muziksusmasin.com’da yer alan ilgili bölüme en geç 25 Aralık 2020 tarihine kadar yüklemesi gerekmektedir."

STK İSMİ ve İletişim Bilgileri
MÜZİK VE SAHNE SANATÇILARI SENDİKASI (MÜZİK-SEN)    [email protected]
POPÜLER MÜZİK SANATI VAKFI/POPSAV    [email protected]
TRAKYA KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM VAKFI (TRAKSEV)    [email protected]
MÜZİSYENLER VE SANATÇILAR FEDERASYONU    [email protected]
ULUSLARARASI SAHNE SANATÇILARI FEDERASYONU    [email protected]
TÜRK MUSİKİSİ FEDERASYONU    [email protected]
MÜZİK YORUMCULARI MESLEK BİRLİĞİ (MÜYORBİR)    [email protected]
TÜRKİYE MUSİKİ ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ (MESAM)    [email protected]
MUSİKİ ESERİ SAHİPLERİ GRUBU MESLEK BİRLİĞİ (MSG)    [email protected]