Bakanlıktan Açıklama: E-Devlet'ten Başvuranlara 1300 TL Verilecek

Hayat pahalılığının hızlı bir şekilde artış gösterdiği bu dönem içerisinde hemen hemen her ürünün fiyatı da aynı şekilde değişmeye devam ediyor. Okulların açılmasına çok kısa bir süre karla veliler, yükselen fiyatlar karşısında kara kara düşünmeye başlarken müjdeli bir haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından geldi. Bakanlık, muhtaç ailelere defter, kitap ve kırtasiye malzemeleri için karşılıksız bir şekilde 1.300 TL destek vereceğini açıkladı. Okulların açılmasına saygılı günler hala kırtasiye ürü

Bakanlıktan Açıklama: E-Devlet'ten Başvuranlara 1300 TL Verilecek

Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Kırtasiye yardımı başvuruları e-devlet uygulaması üzerinden yapılacak nokta hane halkı kişi başı aylık ortalama net Asgari ücretin 1/3'ü altında bulunan vatandaşlar, Dar gelirli şeklinde nitelendirilmektedir. Dar gelirli ve ekonomik problem yaşayan aileler ile maddi durumu iyi olmayan aileler, Sosyal Yardımlaşma kaydı oluşturduktan hemen sonra bu ödemeleri anında alabiliyor. Diğer taraftan afet ve felaket gibi çeşitli olaylara maruz kalan vatandaşların çocukları da aynı şekilde bu yardımlardan faydalanabiliyor. Koruyucu ailelere giden çocukları için ödenmekte olan SED yardımları sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olan kişilerin faydalanabilecekleri bir yardım çeşididir.

Kırtasiye Yardımından Faydalanmak İçin Gerekli Belgeler Neler?
Çocuğa ait T.C kimlik ya da nüfus cüzdanı,
Çocuğun halen daha öğrenci olduğuna yönelik okuldan alınacak öğrenci belgesi,
Öğrenci velisine ait T.C kimlik ya da nüfus cüzdanı,
Veli için gelir vergisi veya işsiz olduğuna yönelik SGK'dan alacağı bir belge,
Ailenin ikametgah adresi ile aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği belgesi,
Eğer ki aile kirada kalıyorsa kira sözleşmesinin bir örneği,
Evin mülkiyeti aileden birine ait ise tapu fotokopisi,
Muhtarlıktan alınacak fakirlik belgesi.

Başvuru işlemlerinin kırtasiye yardımı başvurusu açısından gerekli koşulları yerine getirilmesi halinde ödeme PTT ya da başvuru esnasında verilecek banka hesap numaraları üzerinden hesaba yatırılacak.