Bakan Bilgin'den Asgari Ücret Açıklaması! "Rakam telaffuz.."

Son günlerde yine gündeme gelen asgari ücret rakam telaffuz edilmesi söylemlerine karşılık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den açıklama geldi.

Bakan Bilgin'den Asgari Ücret Açıklaması! "Rakam telaffuz.."

Bakan Bilgin'den Asgari Ücret Açıklaması! "Rakam telaffuz.."

Yılın ilk 6 aylık döneminde yaşanan yüksek enflasyon sonrasında 2022 asgari ücreti Temmuz ayında güncellenerek 5.500 seviyesine çıkarılmıştı. Bu uygulama sonrasında, Ocak ayın asgari ücrete yapılacak zam oranı milyonlarca kişi tarafından merak edilirken, bazı kişilerin Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zam oranını telaffuz etmesine karşılık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den açıklama geldi.

Ülkede uygulanan asgari ücreti kendisinin belirlemediğini söyleyen Bakan,"Asgari Ücret Komisyonu'nun kararıyla ortaya çıkacak bir konu. Böyle loto tahmini yürütür gibi şu kadar olacak, bu kadar olacak gibi açıklamaları kim yapıyor bilmiyorum ama bunların hiçbir geçerliliği yok" dedi. 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücretin belirlenme sürecinin yasal olarak Aralık ayında başlayacağını aktaran Bakan Bilgin, "Şimdiden rakam telaffuz etmek doğru değil. Ekim ayındayız. Ekim, kasım, aralık ayları ve sonrasında enflasyon rakamlarını göreceğiz ve komisyon karar verecek. Keyfi olarak çıkıp asgari ücret rakamı şu olacak ya da bu olacak demek mümkün mü? Bunları söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor. Ya süreçten bihaberler ya da öylesine tahmin olarak açıklıyordur herhalde. " diye konuştu.

Gelir vergisiyle ilgili çalışma yapılıyor

Gelir vergisiyle ilgili bir çalışma olup olmayacağı konusunda da konuşan Bilgin, "Onunla ilgili çalışıyoruz. Sayın Maliye Bakanımızla paylaştık, görüşüyoruz" dedi.