ASO Başkanı'ndan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ASO Başkanı'ndan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması

ASO Başkanı i sanayi siciline kayıtlı imalat sanayi işletmelerinde çalışanların asgari ücret seviyesindeki gelir vergisi, SGK primi çalışan payı ve işsizlik sigortası çalışan payının devlet tarafından alınmaması ve bu miktarın doğrudan çalışanlara ödenmesini teklif etti.

ASO Başkanı, "Asgari ücretle ilgili önerim şu: Sanayi siciline kayıtlı imalat sanayi işletmelerinde çalışanların asgari ücret seviyesindeki gelir vergisi, SGK primi çalışan payı ve işsizlik sigortası çalışan payını devlet almasın, bu fark doğrudan çalışana ödensin. Böylece imalat sanayisinde çalışanların aylık 730 lira civarında geliri artacak ve bu sektör iş gücü için cazip hale gelecek" şeklinde konuştu.

İlgili önerinin işverenlere gelir sağlamayacağını vurgulayan Özdebir, çalışanların cebine girecek olan farkla, imalat sanayine yönelik olacağını ve bu sayede çalışanların niteliğinin artacağını söyledi.