Asgari Ücrette İş Veren ve İşçinin Teklifleri Netleşiyor! Asgari Ücret için Son Teklifler

2020 yılı asgari ücret tespit komisyonunun toplantılarının başlamasıyla iş veren ve işçi kesimini temsil eden sendikaların teklifleri de netleşiyor. 2020 yılı asgari ücret için yaşam maliyeti hatırlatmasında bulunan Türk İş'in 2578 TL'nin altında pazarlığa girişmeyeceğini açıklamasının ardından, TİSK ekonomik göstergeler ve özel sektörün son durumunu gerekçe göstererek asgari ücret desteğinin sürmesini belirtmiş tam rakam vermemişti. Fakat Yeni Şafak'ta yer alan iddialara göre TİSK'in 20

Asgari Ücrette İş Veren ve İşçinin Teklifleri Netleşiyor! Asgari Ücret için Son Teklifler

Asgari Ücrette İş Veren ve İşçinin Teklifleri Netleşiyor! Asgari Ücret için Son Teklifler

2020 yılı asgari ücret tespit komisyonunun toplantılarının başlamasıyla iş veren ve işçi kesimini temsil eden sendikaların teklifleri de netleşiyor. 2020 yılı asgari ücret için yaşam maliyeti hatırlatmasında bulunan Türk İş'in 2578 TL'nin altında pazarlığa girişmeyeceğini açıklamasının ardından, TİSK ekonomik göstergeler ve özel sektörün son durumunu gerekçe göstererek asgari ücret desteğinin sürmesini belirtmiş tam rakam vermemişti. Fakat Yeni Şafak'ta yer alan iddialara göre TİSK'in 2020 yılı için asgari ücret teklifinin 2200'ün üzeri olmayacağı belirtiliyor. 

Bir diğer işçi sendikası DİSK ise 3 bin 200 TL'lik bir asgari ücret talep ettiklerini belirtmişti. HAK İş ise şimdiye kadar herhangi bir rakamı açıktan telafuz etmiş değil. Asgari ücret tespit komisyonunun 2. toplantısı dün Türk İş Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıların sonuncusu Aralık ayının  son haftasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın binasında yapılacak.

ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ AK PARTİ NE SÖYLEDİ?

Asgari ücrete ilişkin geçtiğimiz günlerde değerlendirmelerde bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, daha önceki seneleri hatırlatarak asgari ücrette hiç bir kesimin tam isteğini alamadığını, uzlaşmayla bu pazarlıkların genellikle son bulduğunu belirterek makul bir fiyatta anlaşılacağına inandıklarını söylemişti.

Türk-İş uzun sürenin ardından ilk kez genel kuruluna siyasileri davet etmemiş, ilk kez bir rakam üzerinde bu kadar net durmuştu...

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yaşam maliyeti konusunda diretiyor, Türk İş'in asgari ücretin 2 bin 578 TL'nin altında teklif edilmesi durumunda ne tür bir adım atacağı merak konusu olurken, TİSK'in de açıktan hangi rakamla teklif sunacağı da merak ediliyor. 

SAADET PARTİSİNDEN 6 BİN TL ÇIKIŞI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, asgari ücretle ilgili, "Tabi sene sonu yaklaşıyor, asgari ücret zam konusu yine gündemimizde... Asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını yaptı. Bu toplantı gerçekleşirken bazı hususlara mutlaka dikkat etmek icap eder. Şu anda Türkiye'de açlık sınırı 4 kişilik bir ailenin 2012  lira, yoksulluk sınırı ise  6849 lira olarak belirlenmiş gözüküyor. Bizi esas üzen hayrette bırakan konu. Asgari ücretin her dönemde açlık sınırı üzerinden pazarlık edilmesi." ifadelerini kullandı.

Asgari Ücretten Vergiler Kaldırılırsa Hem İşçi Hem İş veren Hem de Hükümet Kârlı Çıkar

İYİ Partili Yokuş, "Hatırlarsanız uzun vadeli dönem içerisinde işçi sendikaları dağınıklık gösteriyordu. Geçtiğimiz ay toplantı yaptılar vergilerle ilgili, ortak tavır koydular. Her konulan yeni vergi dar ve sabit gelirlilere ceza olarak geliyor. Diyor ki size, emekliyseniz size 1 yıl içinde yüzde 4 +4 , işçiyse 4+3, memursa 4+4 ama vergilere gelince yüzde 22.6 alacağım diyorsunuz. 2 katından fazla. 3 işçi sendikası önce burada beraber oldular. Asgari ücrette de beraber oldular. Ülkeyi yönetenler bu sesi duyar mı inşallah duyar. Yarın şunu diyecekler biz biliyoruz. Türkiye zor dönemden geçiyor, asgari ücreti yükseltirsek iş veren işçi çıkartacak diye kamuoyunu aldatacaklar. İş veren işçi çıkarmak zorunda kalmayacak bu projeyi yaparsanız. İşçinin, iş verenin yükünü azaltarak, kayıt dışının önüne geçerek, tüm çalışanları kayıt altına alarak, vergilerden dolayı vazgeçtiğiniz geliriniz oradan artacak. Ben ümit etmek istiyorum inşallah hükümet asgari ücretlinin feryadını , sesini duyar."

Sizce Asgari Ücret Kaç TL Olmalıdır?

Asgari ücret 2020 yılı için sizce kaç lira olarak belirlenmelidir? düşüncelerinizi, haber olmasını istediğiniz konuları bize Twitter sayfamızı takip ettikten sonra özel mesaj olarak atabilirsiniz. Takip talebi için TIKLAYIN. https://twitter.com/kamubultenicom