Asgari Ücret Zammı TBMM'de-İşte İstenen Zam Miktarı

2019 yılı asgari ücret zammı için son dakika gelişmesi. İYİ Parti , asgari ücrete yüzde 26 'lık bir zam yapılması için TBMM'ye kanun teklifi sundu.

Asgari Ücret Zammı TBMM'de-İşte İstenen Zam Miktarı

Asgari ücret için son dakika gelişmesi.

2019 yılı asgari ücret zammı için son dakika açıklaması geldi. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi İsmail Ok, TBMM Başkanlığına asgari ücret zammı için bir kanun teklifi verdi. İYİ Parti TBMM Grup Başkanlığı tarafından Meclise verilen kanun teklifinde asgari ücrete yüzde 26 'lık zam yapılması talep edildi. 

Söz konusu yasa teklifinde Cumhurbaşkanı maaşına yapılan yüzde 26 'lık artışın asgari ücretliler için de olması gerektiğine yer verildi. 

TBMM 'ye verilen yasa teklifi şu şekilde;

İŞÇİLERE ÖDENECEK EN DÜŞÜK TUTAR

Söz konusu yasa teklifinde asgari ücretin işçilere verilmesi zorunlu en düşük miktar olduğuna, yeni yılda TÜİK tarafından açıklanan enflasyona göre zam yapılması gerektiğine yer verildi. Söz konusu kanun teklifinde asgari ücrete yüzde 26 zam yapılması gerektiğine yer verildi. 

NE KADAR ZAM GELECEK?

Yüzde 26 'lık zamla yeni asgari ücretin en az 2 bin 19 TL olması bekleniyor. Kanun teklifi önce TBMM'de komisyonda görüşülecek. Komisyondan geçtikten sonra Genel Kurulda oylamaya sunulacak.

AÇIKLAMA GELDİĞİ ANDA, YENİ ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞU ANDA  BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara