Asgari Ücret 2019'da Ne Kadar Olacak?

2019 asgari ücret için işçi ve işveren kesimlerinden açıklamalar geldi. Peki işçiler asgari ücret zammı için ne diyor? İşçilerin asgari ücret talebi ne kadar?

Asgari Ücret 2019'da Ne Kadar Olacak?

2019 yılı asgari ücret için son günlerde art arda açıklamalar geldi.

İşçi e işveren kesimi 2019 yılı asgari ücret zammı için önemli açıklamalarda bulundu. İşçi kesimini temsil eden Türk İş ile DİSK, yaptıkları açıklamada asgari ücretin yıl sonu beklenmeden 2 bin TL seviyesine gelmesini ve yeni yılda yapılacak zam miktarının bu rakam üzerinden gerçekleştirilmesini istedi. İşveren kesimini temsil eden TİSK ise bunun yapılamayacağını 2 bin TL 'nin işverenlere ciddi yük olacağını söyledi.

Son günlerde girilen ekonomik dalgalanma nedeniyle art arda zamlar geldi. Elektrik, doğalgaz, market ürünleri ve daha birçok kalemde ciddi zamlar yapıldı. Zamların art arda gelmesinin ardından asgari ücretli iyice geçim sıkıntısı içine girdi. Zaten sıkıntılı yaşayan asgari ücretlinin durumu, son zamların ardından iyice kötüye gitti. İşçiler, yeni dönemde asgari ücretin en az 2 bin TL olmasını istiyor. Zaten bu rakamın altında belirlenecek asgari ücret işçileri 2019 'da oldukça sıkıntıya sokacak.

İşçi kesiminden Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretle ilgili taleplerini ilk kez bu kadar erken dile getirdi ve “ 1603 liralık asgari ücret aralık ayını beklemeden 2 bin lira olmalı. Komisyonda ise pazarlık 2 bin TL üzerinden başlamalı. Talebimiz 2 bin lira artı enflasyon (yüzde 24.52) yani yaklaşık 2 bin 500 lira” dedi.

Türk İş'in bu açıklamasında TİSK şu ifadelerle cevap verdi:

“Kamunun ilgili kuruluşlarından gelecek raporları görmeden bir rakam telaffuz etmek istemiyoruz. Ancak şunu belirtmeliyim ki TÜİK’in verdiği rakamlarda işverenin harcamaları dikkate alınmıyor. Asgari ücret belirlenirken ülkedeki işletmelerin ekonomik durumu gözönünde bulundurulmalı.”

SİZCE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?

Siz de asgari ücret için taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazın. En çok gelen yorum ile en çok beğeni alan yorumu haber yaparak asgari ücretlinin sesini duyurmaya çalışacağız.

ASGARİ ÜCRET HABERLERİNDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara