Altın Fiyatlarında Sert Düşüşün Nedeni Belli Oldu-İşte En Son Durum ve Tahmini

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında sert düşüş meydana geldi. Saatler içinde yaşanan 12 TL 'lik değer kaybının nedeni ise az önce açıklandı. İşte altın fiyatlarında son durum ve altının düşme nedeni.

Altın Fiyatlarında Sert Düşüşün Nedeni Belli Oldu-İşte En Son Durum ve Tahmini

Altında sert düşüşün nedeni açıklandı.

Altın fiyatlaır , önceki günden bu yana sert düşüşe girdi. Altın yatırımcıları ise fiyatlarda yaşanan düşüşün nedenini araştırmaya başladı. Son 1 haftanın en düşük seviyesine kadar gerileyen gram altında yaşanan düşüş bugün durdu. 

12 TL DEĞER KAYBETTİ

Önceki gün 387 TL seviyesinde olan gram altın , hızlı bir düşüş içine girdi ve kısa süre içinde 11 TL değer kaybetti. Bugün sabah saatlerinde 375 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın , daha sonra bir miktar yükseldi.

SON DURUM NE ?

Gram altında bir miktar yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 385 TL seviyesinde olan gram altın , 383 TL  seviyesine yükseldi. 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın ise 615 TL 'den alınıp 620 TL 'ye satılıyor. 

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR? AÇIKLANDI

Altın fiyatlarının neden düştüğü merak konusu oldu. Kısa sürede 12 TL değer kaybeden altın fiyatlarında korona etkisi yaşandı. 

Önceki gün İngiltere Başbakanı Boris Johnson bir açıklama yaptı. Johnson yaptığı açıklamada korona virüste tehlikeli kısmı geride bıraktıklarını söyledi. Johnson ülkesinin virüs salgınında en kötüyü geride bıraktığını söyledi ve tedbirleri kısıtlama , tamamen kaldırmaya yönelik çalışma başlattıklarını ifade etti.

Bu açıklama sonrası İtalya, Fransa ve İspanya 'da da vaka sayılarının düştü. Düşüşün hızlanması sonrası altın fiyatları düşüşe geçti. Avrupa Merkez Bankası (AMB), bankalar için fonlama maliyetlerini düşürerek koronavirüse tepkiye yönelik çabalarını artırdı, ancak tahvil alımlarını artırmaktan kaçındı.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. ekonomisti Kishti Sen bir değerlendirmede bulundu ve "Güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelik talep, İngiltere'de Johnson'ın virüse ilişkin yorumlarının ardından daha da azaldı" dedi. Asya'da işlem hacmi, birçok ülkede piyasaların tatil dolayısıyla kapalı olmasından dolayı düşük seyrediyor.

ALTIN DEPOLADIK

Dünya Altın Konseyi'nin verilerine göre, en fazla altın alan ülkeler sıralamasında Türkiye'yi 28 tonla Rusya, 7 tonla Birleşik Arap Emirlikleri, 6,8 tonla Hindistan, 2,8 tonla Kazakistan ve 2,2 tonla Özbekistan takip etti.

Merkez bankaları yılın ilk 3 ayında toplam 145 ton net altın alımı yaptı. Ekonomist Dr. Murat Kubilay "Türkiye, S-400 ve Halkbank davası kaynaklı ABD'nin finansal yaptırımlarından endişe etmektedir. Hesapların dondurulması riskine karşı altın tercih ediyor" dedi.

DOLAR 7 TL 'Yİ AŞTI

Dolar kuru ise 1.5 yılın rekorunu kırdı. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 7.03 TL seviyesinde işlem görüyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA