Altın Fiyatlarında Hızlı Düşüş Başladı-İşte Nedeni ve 24 Ayar Gram Altın Çeyrek Altın Fiyatları

Piyasalardan son dakika haberi geldi. Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleme kurulu , ABD'li ilaç şirketi Moderna'nın aşısına onay verdi. Kullanım onayının çıkmasının ardından altın fiyatlarında ani düşüş görüldü.

Altın Fiyatlarında Hızlı Düşüş Başladı-İşte Nedeni ve 24 Ayar Gram Altın Çeyrek Altın Fiyatları

Son dakika : Aşıya onay geldi altın düşmeye başladı.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ABD merkezli Moderna tarafından üretilen ve koronaya karşı etkili olduğu bildirilen aşı üzerindeki incelemelerini tamamladı ve koronavirüs aşısının kullanımına onay verdi. Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleme kurulu tarafından verilen kararda, aşının 18 yaş ve üzeri insanlara yönelik kullanım için şartlı pazarlama izni verilmesi konusunda tavsiye kararı çıktı. 

EMA'nın İcra Direktörü Emer Cooke, aşı için "mevcut acil durumun üstesinden gelmek için başka bir araç" tanımlaması yaptı.Cooke, kurum olarak yürüttükleri çalışmaların "her zaman bilimsel kanıtlarla yönlendirildiğini" söyledi. Bu arada Avrupa İlaç Ajansı, Oxford Üniversitesi ve ilaç üreticisi AstraZeneca tarafından geliştirilen ve İngiltere'de uygulanmaya başlanan koronavirüs aşısı üzerindeki incelemelerini sürdürüyor.

ALTINDA DÜŞÜŞ BAŞLADI

Aşıda onayın çıkmasının ardından altın fiyatlarında düşüş başladı. Açıklama öncesi 1958 dolar seviyesinde seyreden altının ons fiytı hızlı bir düşüşle 1931 dolara kadar geriledi.

İşte altının ons fiyatında yaşanan düşüş: 

Sabah 462 lirada olan gram altın da düşüşe geçti ve kısa sürede 454 liraya geldi.  İşte altında dakikalar içinde yaşanan düşüş:

Çeyrek altın 746 liraya geriledi. 

Cumhuriyet altını 2990 liraya geriledi.

22 ayar bilezik gramı 430 liraya geldi.

Standard Chartered Bank Değerli Metal Analisti Suki Cooper, altın ile ilgili "Düşük faiz oranları, genişlemeci para politikası ve mali teşviklerle birlikte küresel yatırım ortamının altın için gayet destekleyici olduğunu düşünüyoruz. Bu sene dolarda daha fazla bir zayıflama görebiliriz ve bu da altında belirli bir yükselişe neden olacak. Büyük ihtimalle bu zayıflığın 2021 sonrasında da devam ettiğini göreceğiz." dedi.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Craig Erlam ise yaptığı açıklamada, "Zayıflayan dolar ile birlikte altın fiyatları yeni yıla 1.900 doların üzerinde başladı. 2.000 dolara doğru diğer bir yükselişin yaşanması ise an meselesi." dedi.

Dolar kuru 7,33 lira

Euro kuru 9,05 lira.