Altın Fiyatları Sert Yükseldi-22 Ayar Bilezik-Gram-Çeyrek-Cumhuriyet Altını Fiyatı (Altın Yükselecek mi?)

Son dakika haberi: Altın fiyatları bugüne sert yükselişle başladı. Gram altın , gece saatlerinden beri devam eden yükselişini sürdürdü. İşte piyasalarda son durum ve altın fiyatları ve altın yükselecek mi , düşecek mi yorumu?

Altın Fiyatları Sert Yükseldi-22 Ayar Bilezik-Gram-Çeyrek-Cumhuriyet Altını Fiyatı (Altın Yükselecek mi?)

Son dakika haberi: Gram altında sert yükseliş.

Önceki gün 251 TL seviyesinde seyreden gram altın fiyatları bugüne sert yükselişle başladı. Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 258 TL seviyesine kadar yükseldi. 

GEÇTİĞİMİZ HAFTA DÜŞMÜŞTÜ

Gram altın geçtiğimiz hafta düşüşe geçmişti. Bayram tatili öncesi 239 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın Cuma günü 248 TL seviyesine gelmişti. Bu haftaya yükselişle başlayan gram altın , hafta başında 249 TL seviyelerinde seyrederken önceki gün yükselişe geçti. 

Dünü 247 TL 'den 251 TL  seviyesine hızlı bir yükseliş gerçekleştirerek kapatan gram altın bugüne de sert yükselişle başladı. Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 257 TL seviyesine kadar yükseldi. 258 TL 'den satışa sunulan gram altın 257 TL 'den alınıyor. 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Kapalı çarşıda çeyrek altın fiyatlarında da yükseliş yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre çeyrek altın 405 TL 'ye alınıo 413 TL  'ye satışa sunuluyor.

CUMHURİYET ALTINI FİYATI NE KADAR?

Cumhuriyet altını da yükselişe geçti ve kapalı çarşıda 1675 TL 'ye alınıp 1700 TL 'ye satışa sunuluyor. 

22 AYAR BİLEZİK FİYATI

Kapalı çarşıda 22 ayar bilezik 230,70 TL 'ye alınıp 232.70 TL 'ye satışa sunuluyor. 

ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

İnfo Yatırım FX – Ons Altın Yorumu ŞU ŞEKİLDE;

Son zamanlarda Amerika ile Çin arasında süregelen ticaret savaşlarında ki gelişmeler, iki kanattan yapılan açıklamalar ateşi oldukça artırıyor. Yükselen bu ateş ise piyasalarda güvenli liman taleplerinin oluşmasına neden oluyor. Bu talepler ile yatırımcı altına kaçarken, fiyatlamalarda yukarı yönlü oluşuyor. Bunlara ek olarak Fed’in yıl içerisinde faiz indirimine gidebileceği beklentileri altına pozitif yansıyan bir diğer unsur olarak yer alıyor. Son olarak hafta içerisinde Amerika’dan gelen enflasyon verisinin piyasaları tatmin etmemesi altını destekleyen bir diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bilindiği gibi Çarşamba günü Amerika’da açıklanan çekirdek tüketici fiyatları endeksi Mayıs ayında 2018 yılının mayıs ayına kıyasla %2 artmış; aylık bazdaçekirdek enflasyon ve yıllık manşet tüketici enflasyonu ise piyasalardaki beklentilerin altında gelmişti. Yaşanan bu gelişmelerde Fed’in temmuz ayındaki toplantısında faiz indirimi beklentilerini artırıyor.

Şeker Yatırım –ALTIN FİYATLARI YORUMU ŞU ŞEKİLDE;

Altın fiyatları sert yükselişine devam ederek dünü 1341’den noktaladı. Umman körfezinde Japonya’ya ait 2 petrol tankerine yapılan saldırı, bölgedeki gerginliği artırırken, petrol ve altın gibi emtiada yükseliş görüldü. Teknik olarak bakacak olursak; EURUSD: Euroaleyhine işlemlerin gerçekleştiği

ALTIN: Günü artıda tamamlayan sarı metalde, jeopolitik riskler çerçevesinde bir süre daha alımlar devam edebilir. Alımların devam etmesi halinde 1364 seviyesi hedef noktası olarak izlenebilir. Gerilimin azalmasıyla olası aşağı yönlü fiyatlamalarda ise ilk etapta 1334 desteği izlenecektir. Bu nokta kırılırsa 1316 ikinci destek olarak takip edilebilir.

Serkan İşlek, Araştırma Uzmanı, ALTIN YORUMU

Dün sabah saatlerinde; Brexit, Ticaret Savaşları ve İtalya’nın borçları gibi küresel risk unsurlarının yanı sıra, Ortadoğu’da saldırıya uğrayan Suudi tankerinin bölgesel riskleri artırması ile global resesyon endişeleri canlanırken, bu bağlamda küresel Altın talebinin de zayıflayacağı öngörüsü ile Değerli Metal’de satış baskısı oluştu. İlerleyen saatlerde ise; üretim açısından kritik olan ülkelerin başında gelen G.Afrika’nın üretiminde görülen sert daralmanın yanı sıra, ABD’de açıklanan önemli verilerin beklentileri karşılayamamasından destek bulan emtiada hızla toparlanma görülürken; günü de 2018 Nisan ayından bu yana en yüksek kapanış değerinden(gün içi değer olarak değil) noktalandırdık. Haftanın son işlem gününde Sarı Metal fiyatlamaları için yine; Ticaret Savaşları ve Brexit gibi küresel risk unsurlarının durumu fiyatlamalar açısından kritik olacak. Ayrıca, başta ABD’de açıklanacak olanlar olmak üzere önemli bölgelerden gelecek ekonomik veriler ile majör merkez bankalarının sonraki politika hamlelerine yönelik ortaya çıkabilecek projeksiyonlar da tahvil piyasaları üzerinden emtiada oynaklıklara neden olabilir. Pay piyasasında(borsa) oluşacak hareketlerin de; dolaylı fiyatlamalar(küresel risk alma iştahında artış olması halinde borsalara alış gelirken, Ons Altın gibi güvenli liman varlıkları baskı altında kalabiliyor. Tam tersi durumda ise, borsalarda riskten kaçış(risk-off) moduna geçişle görülen pörtföy boşaltmalarda(sell-off); Ons Altın, Japon Yeni ve ABD tahvilleri gibi güvenli liman varlıklarına talep gelebiliyor) açısından yine takip edilmesinde fayda görmekteyiz.