Altın Fiyatları Rekor Kırdı İşte Gram ve Çeyrek Altın Fiyatı (Neden Yükseliyor?)

Son dakika haberi: Altın fiyatları durdurulamıyor. Fed 'in önceki gün aldığı karar sonrası gram altın , tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükseldi. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru, gram ve çeyrek altın fiyatı.

Altın Fiyatları Rekor Kırdı İşte Gram ve Çeyrek Altın Fiyatı (Neden Yükseliyor?)

Son dakika : Gram altın rekor kırdı.

Son günlerde art arda rekor kuran gram altında yükseliş durdurulamıyoru. Sabah saatlerinde 358 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın , öğle saatlerinden sonra yüksleişe geçti. Kısa süre içinde değer kazanan gram altın ,tarihinin en yüksek seviyesini gördü. 

REKOR 362 'YDİ

Geçtiğimiz hafta Cuma günü yükselişe geçen gram altın , tarihinin en yüksek seviyesine kadar gelmişti. 361 TL 'yi gören gram altın , hafta içinde 358-361 TL bandında seyretmişti.

BİR REKOR DAHA GELDİ

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 363.34 TL seviyesine kadar çıktı ve tarihinin en yüksek seviyesine geldi. İşte gram altında son saatlerdeki değişim grafiği:

SON 3 YILDAKİ DEĞİŞİM

Gram altında son 3 yılda yaşanan değişimin grafiği ise şu şekilde:

ÇEYREK ALTINDA TARİHİ SEVİYE

Çeyrek altın fiyatı da rekor kırdı. Piyasalardan alınan bilgilere göre çeyrek altın 587 TL 'ye alınıp 592 TL 'ye satışa sunuluyor.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğini söyledi.

Bugün, ABD'de enflasyon verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının onsunda 1.650 dolar, gram altında ise 350 liranın destek olarak öne çıktığını söyledi.

DOLAR KURU

Dolar kurunda ise yüzde 0.5 'lik bir yükseliş görüldü. Serbest piyasalardan alınan bilgilere göre dolar 6,70, Euro kuru ise 7,34 TL seviyesinde.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA