Altın Fiyatları İçin 2020 ve 2021 Yılı Tahminleri Yayımlandı-İşte Son Fiyatlar

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili kritik bir tahmin yayımlandı. Yayımlanan tahminde 2020 ve 2021 yılında altın fiyatlarının ne kadar olacağına yer verildi. İşte altında son durum ve altın fiyatları tahmini.

Altın Fiyatları İçin 2020 ve 2021 Yılı Tahminleri Yayımlandı-İşte Son Fiyatlar

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması.

Dünya Bankası 'ndan son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada , yeni tip koronavirüs nedeniyle rekor üstüne rekor kuran altın fiyatları ile ilgili önemli tahmin yayımlandı. Yayımlanan tahminde petrol, doğalgaz ve diğer ürünlere ilişkin değerlendirmelere de yer verildi. 

Dünya Bankası tarafından  Emtia Piyasaları Görünüm Raporu'nun Nisan 2020 sayısını "Kovid-19'un emtialar üzerindeki etkileri" başlığıyla dünya kamuoyunun erişimine açıldı. 

Söz konusu raporda neredeyse tüm ürünlerin son 3 ayda korona pandemisi nedeniyle keskin düşüşler gösterdiği , salgının kontrol altına alınmasına yönelik önlemler sonrası petrol talebinde benzeri görülmemiş bir düşüş yaşandığına yer verildi.  Söz konusu raporda, zayıf ekonomik büyümenin genel emtia talebini daha da azaltacağı ifade edildi.

PETROL TAHMİNİ

Petrol fiyatları ile ilgili tahminlere yer verilen raporda petrol, doğal gaz ve kömürün oluşturduğu enerji emtia fiyatlarının bu yıl geçen yıla kıyasla yüzde 40,3, tarım ürünleri gibi enerji dışı emtia fiyatlarının ise yüzde 5,1 azalmasının beklendiğine yer verildi. 

2021 YILINDA TOPARLANMA

Raporun devamında , 2021 yılında ekonomilerde toparlanma beklendiğine yer verilirken fiyatlarının önümüzdeki sene yüzde 18,9, enerji dışı emtia fiyatlarının da yüzde 2,5 artacağı görüşüne yer verildi. 

Ham petrolün varil fiyatının bu yıl geçen yıla kıyasla yüzde 43 azalarak ortalama olarak 35 dolar seviyesine indiğinin belirtildiği raporda öngörü de bu seviyede.  Ham petrolün varil fiyatı ile ilgili raporda,  2021'de ise yüzde 20 artışla ortalama 42 dolara ulaşmasının beklendiği bildirildi.

ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ

Raporun devamında altın fiyatları ile ilgili de dikkat çeken notlara yer verildi. Açıklamada altın fiyatlarının bu sene artacağının belirtildiği raporda metaller ve minerallerin fiyatlarında bu yıl geçen yıla göre yüzde 13,2'lik azalma beklendiğine yer verildi.

Öte yandan değerli metallerin fiyatının ise yüzde 13,2 artacağı öngörüldü.

Raporda, altının ons fiyatının bu yıl geçen yıla göre yüzde 14,9 seviyesinde bir artış göstereceğine yer verildi.

2021 YILI TAHMİNİ

Raporda 2021 yılında altının ons fiyatının 2020 yılına göre yüzde 0,6 azalacağı tahmin edildi.

ALTIN NE KADAR?

Altında yüksek seviyeler devam ediyor. Alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 386 TL seviyesine yükseldi. 

Çeyrek altın 621 TL 'ye alınıpo 626 TL 'ye satılıyor. 

Cumhuriyet altını 2541 TL 'ye alınıp 2562 TL 'ye satılıyor.

22 ayar bilezik gram fiyatı alışta 352 , satışta 356 TL.

Altının ons fiyatı ise 1712 dolar seviyesinde.