Ak Parti Komisyon Başkanı Asgari Ücrete Zam İçin Umutlandırdı Tarih Verdi

Ak Parti Milletvekili Cevdet Yılmaz, canlı yanında asgari ücretliyi heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Zam için yıl ortasını işaret etti.

Ak Parti Komisyon Başkanı Asgari Ücrete Zam İçin Umutlandırdı Tarih Verdi

Ak Parti Genel Başkanı Hamza Dağ’ın açıklamasıyla başlayan ifadelerle gündeme gelen asgari ücrete yıl ortasında zam konusunda görüşler devam ediyor. Hamza Dağ’ın, "Gelen verilere göre enflasyon altında bir durum ortaya çıktığını görürsek müdahaleden kaçınmayız" ifadeleriyle gündeme gelen zam iddialarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanı’nı Vedat Bilginde katılmıştı.

Cevdet Yılmaz Açıklamalarıyla Umutlandırdı

Son olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz'dan asgari ücretliyi umutlandıran bir açıklama geldi. Kanal 7 ekranlarında canlı yayınlanan Başkent Kulisi programına katılan Yılmaz, "Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz. Hükümetimiz başından beri hiçbir zaman ücretleri enflasyona ezdirmedi" ifadelerini kullanarak asgari ücrete ikinci zammın sinyalini verdi.

Yıl Ortasında Zam

Zammın ne zaman yapılacağını da duyuran Yılmaz, "Bir süre daha enflasyon ile yaşayacağız. Ama hükümetimiz bu enflasyon ile mücadele ederken bir yandan da dar kesimlileri enflasyona ezdirmemeye çalışıyor. KDV indirimleri yapıldı, emekliye memura zamlar yapıldı. Şimdi yıl ortasında da zam yapılacağını duyuyoruz" diyerek milyonlarca vatandaşı heyecanlandırdı.