Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı : 28 Bin Vatandaşı Meslek Sahibi Yaptık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1 Haziran'da başlayan yeni normal sürecinde Eylül ayı sonuna kadar 28 bin vatandaşın meslek sahibi olunmasına aracılık ettiklerini söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı : 28 Bin Vatandaşı Meslek Sahibi Yaptık

Bakan Selçuk, İŞKUR tarafından düzenlenen Mesleki Eğitim Kursları ile mesleği olmayan vatandaşlara meslek öğretmeye, mesleği olanların ise niteliklerini geliştirmelerine aracılık ettiklerini belirterek, Mesleki Eğitim Kurslarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mesleki Eğitim Kurslarına katılım gösterenleirn yüzde 57'sinin kadın olduğunu belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "2002 yılından 2020 yılının Eylül ayına kadar toplam 1,7 milyon aşkın kişiyi meslek sahibi yaptık. Normalleşme Döneminin başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 1 Haziran’dan Eylül ayı sonuna kadar ise 28 bini aşkın vatandaşımızı kurslardan yararlandırdık" diye konuştu.

Bakan Selçuk ayrıca şunları söyledi: Her bir kursiyerimize, eğitime katıldığı gün kadar ödeme yapıyoruz. Bu doğrultuda istihdam garantili kurslarda 40 TL, geleneksel mesleklerde düzenlenen kurslarda 40 TL, sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili kurslarda 60 TL, MEGİP kapsamındaki kurslarda ise kişilere 89,40 TL katkıda bulunuyoruz. Ayrıca mesleki eğitim kurslarımıza katılan vatandaşlarımızın eğitim süresince genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primlerini de karşılıyoruz.