81 Şehirde Yaşayan İhtiyaç Sahipleri Dikkat: 1000 TL Nakdi Yardım Başvurusu Açıklaması Geldi

1000 TL nakdi yardım ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, 1000 TL 'nin kimlere verilmeyeceği , kimlere verileceği konusuna değindi.

81 Şehirde Yaşayan İhtiyaç Sahipleri Dikkat: 1000 TL Nakdi Yardım Başvurusu Açıklaması Geldi

Bakan Selçuk 'tan 1000 TL nakit yardım açıklaması.

Ahaber canlı yayınına konuk olan Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1000 TL corona nakdi yardımı hakkında önemli açıklamada bulundu. Bakan Selçuk açıklamasında , kimlere nakdi yardım verilmeyeceğini söyledi. 

Bakan Selçuk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Faz 1 'de 2.1 milyon haneye ulaştık. Faz 2 'de 2.3 milyon haneye ulaştık. Onu da önümüzdeki hafta tamamlamış olacağız.

CUMARTESİ PAZAR HERKES BAŞVURABİLECEK

Faz 3  başvuruları Pazartesi başladı. Şuanda talep bazlı açtığımız için bir rakam söyleyemiyorum. Şuanda 800 binden fazla başvuru aldık. Sistemdeki yoğunluğu düzenlemek için 5 'e ayırdık. TC numarasının son hanesine göre başvurular haftaya ayrıldı. Akabinde Cumartesi Pazar günlerinde kısıt olmayacak ve bütün vatandaşlarımız başvuru yapacak."

"BU VATANDAŞLARA DESTEK VERİLMEYECEK"

"Başvuramayacak gruplar vardı. Memurlar , kamu işçileri, SGK 'dan gelir veya aylık alan emekliler başvuramayacak. Faz 1" ve 2 'den 1000 TL alanlar başvuru yapamayacak. İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği alanlar başvuru yapamayacak.

Amacımız şu: Devlet sistem olarak gelirini sağlanan , bir süreçte sekteye uğramayacak sistemi dışarda tuttuk . Onun dışındaki tüm vatandaşları da sistem içine aldık. Başvuru aldıktan sonra 1003 vakfın ekranına düşüyor. Bunlar da yerel koşullara göre değerlendiriyorlar. 

Dönemsel muhtaçlık kriterleri Vakıflar aracılığıyla değerlendirilecek ve ödeme talimatları verilecek. "

KİMLERE VERİLECEK?

Vatandaşlar başvuru yapacak ve başvuru sonrası değerlendirmeye tabi tutulacak. Değerlendirme sonucu olumlu çıkanlar , 1000 TL alacak.

1000 TL adım adım başvuru ekranı için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA