65 Yaş Üstüne 155 TL Teklifi TBMM'de

65 yaş üstündeki vatandaşları ilgilendiren önemli bir kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldi. Komisyona gelen teklif için oylama yapıldı.

65 Yaş Üstüne 155 TL Teklifi TBMM'de

65 yaş üstüne 155 lira yakacak yardımı teklifi TBMM'ye geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na önemli bir teklif geldi. Milyonlarca 65 yaş üstü vatandaşı ilgilendiren kanun teklifinde, 65 yaş üstündeki vatandaşlara 155 TL 'lik yakacak yardımı yapılması talep edildi. 

Sonbahar aylarına girdiğimiz şu günlerde TBMM'ye gelen kanun teklifi komisyonda oylandı. CHP Genel Başkan yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın tarafındna hazırlanan ve meclise gelen kanun teklifi birçok vatandaşı umutlandırdı. Akın konu ile ilgili yaptığı açıklamada,“Askıda ekmeğe muhtaç ettiğiniz vatandaş, size dersini sandıkta verecek” ifadelerini kullandı.

Söz konusu teklif ile ilgili konuşan Akın, “Vatandaşımız zor durumda. Bu yılın başında kömürün tonu 1.200 liraydı, şimdi 1.400 lira oldu. Odun 600 liraydı, şimdi 800 lira oldu. Asgari ücretli bunları aldığı zaman cebinde 124 lira kalıyor” ifadelerini kullandı.

155 LİRA

Akın sözlerini , “4 kişilik bir aile 2017'de doğalgaza 140 lira öderken şimdi 250 liraya çıkmış, artış yüzde 80. Elektrik 101 liradan 172 liraya çıkmış, artış yüzde 70. Hangi memurun, hangi işçinin, hangi çalışanın maaşı bu kadar arttı? Askıdaki ekmeğe muhtaç ettiğimiz vatandaşımız ilk seçimde size öyle bir ders verecek ki, bırakın iktidar olmayı, muhalefette durmak için bile mücadele edeceksiniz. Ekonomik buhranla karşı karşıyayız ama ülkenin Bakanı ‘Ekonomi büyüyor' diyor. KDV'yi elektrik ve doğalgazda yüzde 1'e indirin, ÖTV'yi kaldırın, elektrikteki TRT payını kaldırın. Bütün yükü bu millete yüklüyorsunuz.” şeklinde tamamladı.

Komisyonda oylanan teklif reddedildi.

KAMUBULTENİ.COM