5 Lt Sıvı Yağa Bir Zam Daha Geliyor... Üreticilerden Açıklama: "Fiyatlar Önemli Değil"

Sıvı yağ fiyatları hakkında bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada fiyatlara yüzde 20 oranında bir zam daha beklendiği bildirilirken üreticiler, yağın bulunmasının önemli olduğunu, fiyatın önemli olmadığını söylüyor.

5 Lt Sıvı Yağa Bir Zam Daha Geliyor... Üreticilerden Açıklama: "Fiyatlar Önemli Değil"

Ayçiçek üreticilerinden zam açıklaması.

Son günlerde fiyatı en çok artan ürün ayçiçek yağı oldu. Bundan 1 yıl önce 5 litresi 30 lira civarında olana ayçiçek yağı, kısa sürede gelen yüzde 100'ün üzerinde zamla birlikte 65 liraya kadar çıktı. Ayçiçek zam konusunda kamuoyunun gündeminde ilk sıradaki yerini alırken marketlerde yağa hemen hemen her hafta zam yapılıyor ve etiketleri değişiyor. 

YÜZDE 20 DAHA ZAM GELEBİLİR

Üreticiler yaptıkları son dakika açıklamasında sıvı yağı fiyatına bir zam daha gelebileceğini söyledi. Yüzde 20 oranında yeni zam gelmesi bekleniyor. 

ERDOĞAN: BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ

Fahiş fiytlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a soruldu. Erdoğan, "Bu sorunu çözeğiz" açıklamasında bulundu.

TARIM BAKANI, ARTIŞIN NEDENİNİ ve FİYATLARIN NE ZAMAN DÜŞECEĞİNİ AÇIKLADI

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı son dakika açıklamasında fiyatların, Çin ve Hindistan gibi büyük ülkelerin stok yapması nedeniyle arttığını söyledi. Özellikle Çin'in fazla yağ stoğu yapması nedeniyle fiyatların arttığını söyleyen Pakdemirli, Mayıs ayında fiyatların düşmesini beklediklerini söyledi. 

SON DAKİKA AÇIKLAMASI: "ZAMLAR ÖNEMLİ DEĞİL, AVRUPA'DA AMERİKA'DA İNSANLAR YAĞ BULAMIYOR"

Ayçiçek yağındaki yükseliş ile ilgi Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil bir son dakika açıklamasında bulundu. RS FM’de Atilla Güner’e fiyatlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükhelvacıgil zamların önemli olmadığını , ürün bulunmasının önemli olduğunu söyledi.  Büyükhelvacıgil açıklamasında Avrupa ve ABD'de yağ bulunmadığını söyleyerek, "Mühim olan bir ürüne insanların ulaşabiliyor olması. Fiyat önemli ama bence ikinci derecede önemli. Avrupa'da, Amerika'da birçok ülke vatandaşları ürüne ulaşamadılar. Fiyat 75 lira değil 59 lira dolayında” ifadelerini kullandı.