2.500 TL Destek Ödemesi İçin Başvurular e-devlet Üzerinden Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak olan doğalgaz desteği için başvuru süreci e-devlet üzerinden devam ediyor.. Şartları sağlayan aileler başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecekler.. İşte başvuru şartları..

2.500 TL Destek Ödemesi İçin Başvurular e-devlet Üzerinden Devam Ediyor

2.500 TL Destek Ödemesi İçin Başvurular e-devlet Üzerinden Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak olan doğalgaz desteği için başvuru süreci e-devlet üzerinden devam ediyor. Hane halkının gelir durumunu göre 900 ila 2,500 TL arasında ki doğal gaz destek ödemeleri için başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. 

Doğalgaz Destek Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak *

Geçtiğimiz sene Mart ayı itibariyle yapılan ödemelerin bu sene de aynı tarihleri yapılması öngörülürken, bu sene ilk kez kiracılar da destek kapsamına alındı.  5 Eylül 2022 tarihinde başlayan doğalgaz destek ödemeleri başvuruları şu anda devam ediyor.

Başvuru için aylık gelir ne olmalı ? 

E-devlet üzerinden alınan doğalgaz destek ödemelerine başvuru yapacak kişilerde hane halkında kişi başına aylık gelirin 1.833 liranın altında olması gerekiyor. Diğer bir değişle 4 kişilik bir haneye giren toplam para 7 bin 330 liranın altında ise doğal gaz desteğine başvuru yapılabilir. Destek ödemeleri iki eşit taksit halinde yapılıyor ve geçtiğimiz sene 331 bini aşkın haneye toplam 114.2 milyon lira destek verildi. 

Başvuru Şartları Neler ? 

  1. Başvuru yapan kişinin T.C vatandaşı olması gerek 
  2. Hane halkı gelir şartını sağlaması gerek ( hane halkında kişi başına aylık gelirin 1.833 liranın altında olması gerekiyor.)
  3. İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğalgaz aboneliği bulunması,
  4. Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,
  5. Doğalgaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,
  6. Hakkında ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca hak sahipliği kararı verilmesi gerekiyor.