25 Yaşından Küçük 50 Yaşından Büyük Milyonlarca Kişiye Part Time İş ve EYT'ye Yeni Formül

8 milyondan fazla kişiye Türkiye geneli iş müjdesi geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen ve sona gelinen çalışmalar ile 25 yaşından küçüklere, 50 yaşından büyüklere iş imkanı sağlanacak.

25 Yaşından Küçük 50 Yaşından Büyük Milyonlarca Kişiye Part Time İş ve EYT'ye Yeni Formül

Son dakika : 8 milyon gence part time iş imkanı.

Milyonlarca genci yakından ilgilendiren açıklama geldi. Geçtiğimiz ay genel çerçevesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan istihdam kalkanı paketi üzerinde çalışmalar sona eriyor. Sona gelinen çalışmalar, Ekim ayında TBMM'ye gelecek. İstihdam kalkanı paketinin meclise gelmesinin ardındna milyonlarca gence part time iş imkanı doğacak. 

İlanlar art arda yayımlandı. Takip için   TIKLA KATIL

Sabah Gazetesi 'nden Hazal Ateş, bugün kaleme aldığı yazısında, 25 yaşındna küçük vatandaşların istihdama katılması , bu yaş grubundaki vatandaşların istihdamının teşvik edilmesi için özel desteklerin geleceği, 8 milyona yakın üniversiteli gence yarı zamanlı iş imkanı sunulacağına yer verildi. Part time personel çalıştıran işverene sigorta primi indirimi yapılacak. Bir ayda 10 günden az çalışanların meslek hastalığı veiş kazası sigortası da devlet tarafından karşılanacak.

İSTİHDAM PAKETİ GELİYOR

İşsizlik rakamlarını aşağı çekmek , corona pandemisi ve sonrasında işsizliği azaltmak için bir istihdam paketi üzerinde çalıştıklarını ve çalışmalarda sona gelindiğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak şu ifadeleri kullandı:

"Paket ekimde Meclis'ten geçerse daha pozitif adımlar atılacak. Bugün Amerika'da işsizlik 45 milyona çıktı. Türkiye'nin etkilenmemesi mümkün değil. Her türlü küresel senaryoya hazırlıklı olmak gerekir. Bu kadar hazırlıklı olduğumuz bir süreç yok. Biz hazırız."

BİR İSTİSNA DAHA : GELİR VERGİSİ

Söz konusu istihdam kalkanı paketi ile özel sektörde part time çalışma arttırılacak. Sistem ile bir kişinin işte çalıştığı saat azaltılacak ve bir işte çalışan kişi sayısı artacak. Kısmi zamanlı çalışmaya geçen çalışanlar için gelir vergisi istisnası tanınacak ve kısmı zamanlı çalışmadan arta kalan bakiye gün sayısı kadar emeklilik primleri ödenecek.

50 YAŞ ÜSTÜNE DE PART TİME İŞ

Söz konusu pakette , 50 yaşından büyük olan vatandaşlara da kısmi çalışma olanağı sağlanacağı, eğer isterlerse part time çalışabileceklerine yer verildi. 

EYT'YE ÇÖZÜM MÜ?

50 yaşındna büyük olanlara da part time iş verilecek ve yaşa takıldığı için emekli olamayan, iş bulamayanlar bu yolla iş sahibi olacak. 

YÜZDE 40 'I DEVLETTEN

Part time iş imkanı ile  eğitim ve destek programları, süreli iş sözleşmeleri, gelir vergisi istisnası adımlarıyla iş bulmakta zorlanan, emekli olmayan 50 yaş istihdamda avantaja dönüşecek. Hedef kitlenin istihdamda kaldığı süre uzadıkça artan oranlı destekler verilecek. Paket kapsamında son 1.5 yılda işten çıkardığı elemana iş başı yaptıran işletmeler brüt asgari ücret üzerinden desteklenecek, her yeni istihdamda maliyetin yüzde 40'ını devlet karşılayacak.

EKİM'DE MECLİSTE

Söz konusu paket Ekim ayında TBMM'ye gelecek. Meclisten geçmesi sonrası özel sektör için part time iş ilanları yayımlanacak ve8 milyon genç ile on binlerce 50 yaş üstü vatandaşa iş imkanı sağlanacak.

Hangi şehir için part time personel alımı ilanı bekliyorsunuz? Yorum kısmı aşağıda...

İLANLAR YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN