2021'in İlk Politika Faiz Kararı Açıklanıyor: İşte Açıklama Saati ve Tahminler

Merkez Bankası Para Poltikaıs Kurulu, 2021 yılının ilk PPK toplantısını yapacak ve faiz kararını verecek.

2021'in İlk Politika Faiz Kararı Açıklanıyor: İşte Açıklama Saati ve Tahminler

Faiz kararı öncesi kritik tahmin.

Merkez Bankası tarafından 21 Ocak 2021 günü faiz kararı açıklanacak. Para Politikası Kurulu yarın toplanacak ve beklenen faiz kararı verilecek. 2021 yılının ilk PPK toplantısına kısa süre kala ekonomistler tahminlerini açıkladı. Econs Kurucu Ortağı ve ekonomist Ferhat Yükseltürk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Nitekim ekim ayında yayınlanan enerji, ithal fiyatları ve gıda fiyatları varsayımlarına baktığımızda bu üç alanda da 2021 için riskler yukarı yönlü. Son olarak, yurt içi yerleşiklerin mevcuttaki artan faiz oranında dahi TL'ye ilgilerinin halen döviz ve altına kıyasla düşük kaldığını görüyoruz ki bu durum TL üzerindeki riskleri artırırken para politikasının etkinliğini de kısıtlamaya devam ediyor. Son toplantıdan bu yana yaşanan tüm gelişmelere ve artan yukarı yönlü riskleri dikkate aldığımda, TCMB'nin kararlı duruşunu piyasaya göstermesi ve kredibilitesini güçlendirmesi adına 50 baz puanlık bir ihtiyati faiz artırımı yapabileceğini düşünüyorum."  dedi.

ARTIRIM BEKLENMİYOR

Spinn Danışmanlık Kurucu Ortağı ve ekonomist Özlem Derici Şengül ise faiz kararı hakkında, "Politika faizinde değişiklik beklemiyorum, iyi bir reel faiz veriyoruz şu anda. Enflasyon beklentilerinde çok hafif bir iyileşme de gördük. O yüzden TCMB, bekleyip görmeyi tercih edecektir."dedi.

GEÇEN AY ARTIRILDI

Geçen ay PPK sonrası faiz 15'ten 17'ye yükseltilmişti. Açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 15’ten yüzde 17’ye yükseltilmesine karar vermiştir." denildi.

FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası PPK toplantısının ardından faiz kararı 21 Ocak saat 14.00'te açıklanacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA