2020'nin İlk Yurt ve Burs Başvurusu Başladı-İşte Türgev Başvuru Formu Sayfası

Son dakika haberi: Türgev 'den bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada burs ve yurt başvurularının başladığına yer verildi.

2020'nin İlk Yurt ve Burs Başvurusu Başladı-İşte Türgev Başvuru Formu Sayfası

Son dakika : 2020 yılının ilk burs başvurusu başladı.

TÜRGEV 'den son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 2020-2021 eğitim öğretim yılında üniversitelere ilk defa kayıt yapacak öğrenciler için burs başvurularının başladığına ve 12 Eylül tarihine kadar devam edeceğine yer verildi. 

Resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı olarak, 24 yıldır olduğu gibi bu yıl da; başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

2020 - 2021 yılı TÜRGEV Burs başvurularımız;

*Ortaöğretim yurtlarımıza ilk kez başvuran ve yurtlarımızda barınmaya devam eden öğrencilerimizin burs başvuru tarihleri 14 - 28 Ağustos tarihleri arasında, 

*Yükseköğretim yurtlarına ilk kez  başvuracak öğrencilerin burs başvuruları 26 Ağustos - 12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecektir."

Evraklar

 Temel ve Özel Destek Bursu başvurularında Vakfımızca, burs başvurusunda bulunan öğrenciden;
Birlikte yaşadığı ailesinin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgâh belgesi,
Bağlı olduğu nüfus müdürlüğünden veya e-Devlet üzerinden alacağı "Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği",
Okuyan kardeşi varsa okullarından veya e-Devlet üzerinden alacakları öğrenci belgeleri, 
Öğrencinin başka kurum/kurumlardan aldığı burs varsa bu bursu gösteren belge

Gelir beyanı ile ilgili olarak;

Öğrencinin birlikte yaşadığı evde gelir elde eden anne, baba, dede, nine, kardeşler ve/veya öğrencilerin işyerinden onaylı maaş ya da ücret bordrosu (1 Yıllık)

Başvurunuzun onaylanması hâlinde başvuru türünüze ait evrak listesinde bulunan tüm belgeleri matbu olarak Vakfımızla paylaşmanız gerektiğini unutmayınız.Başvuru formunun eksik veya yanlış doldurulması, verdiğiniz bilgi ve belgelerde eksik veya yanlışlık tespit edilmesi hâlinde başvurunuzun değerlendirilmesi mümkün değildir.
Bu konudaki tüm sorumluluk size aittir.Burs başvuruları (barınma veya nakdi) yaklaşık 45 dakika, burs talebi içermeyen yurt başvuruları ise yaklaşık 15 dakika sürmektedir.Detaylı bilgi için Başvuru Kılavuzunu ve Burs Bilgi Dokümanını (Burs Türleri, Başvuru Şart ve Evrak Listesi) inceleyebilirsiniz.TÜRGEV Bilgi Sistemi (TBS) kapsamındaki başvuru formunu; Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Internet Explorer 10 gibi modern internet tarayıcılarını kullanarak masaüstü ya da dizüstü bilgisayarınız üzerinden doldurmanız tavsiye edilir.

BAŞVURU SAYFASI

Burs başvuruları https://turgev.org/tr/yurt-basvurusu/ adresinden nakdi destek kısmındna yapılacak.