2020 Buzağı Destekleri Ne zaman Yatacak? Buzağı Destek Ödemeleri Ne Kadar?

Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılı buzağı destek ödemeleri için geri sayımda sona geliniyor. Peki destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? İşte son bilgiler.

2020 Buzağı Destekleri Ne zaman Yatacak? Buzağı Destek Ödemeleri Ne Kadar?

2020 yılı buzağı destek ödemeleri ne zaman?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2002 yılında doğan buzağılar için destek ödemesi binlerce kişi tarafından bekleniyor. Hayvancılıkla uğraşan ve hayvan yetiştiriciliği yaban vatandaşlar, buzağı destek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırıyor.

Buzağı destek ödemelerine başvuru yapacak hayvan yetiştiricilerinin buzağılarındaki şartlar şu şekilde paylaşıldı:

  • Doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış olmalı,
  • Buzağıların programlı aşıları (dişiler için brusella ve şap, erkekler için şap) yapılmış ve Veteriner Bilgi Sistemine kaydedilmiş olmalıdır.

Tarım Bakanlığı buzağı desteklemeleri hakkında resmi internet adresi üzerinden duyuru yayımlandı ve şu ifadelere yer verildi:

"En az 50 baş dişi sığırı, soğutma tankı ve makineli sabit sağım sistemi bulunan işletmeler, 4 aydan önce buzağılarını satabilir. Bu buzağılar 120 gün yaşamış ve aşıları tamamlanmış ise desteklemeden faydalandırılır.

İşletmeler, il/ilçe müdürlüklerine müracaat eder; şartları sağlayan işletmelerin listesi, askı ve/veya hak ediş listelerinin yayınlanmasından önce HAYGEM'e bildirilir."

Buzağı Desteği (4 Ay ve Üzeri) için 350 lira.

NE ZAMAN ÖDENECEK?

Buzağı destek ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih henüz açıklanmadı. Siz kaç buzağı için destek ödemesi alacaksınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer hayvan üreticileri ile bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Buzağı destek ödeme tarihi açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN