2019 Yılı Asgari Ücret Zammı İçin Flaş İddia (Taşeron İşçiler Dikkat)

2019 yılı asgari ücret zammı için sosyal medya üzerinde flaş bir fotoğraf yayılmaya başladı. Peki asgari ücret zammı için sosyal medyada dolaşan bu fotoğraf ne anlama geliyor?

2019 Yılı Asgari Ücret Zammı İçin Flaş İddia (Taşeron İşçiler Dikkat)

Asgari ücret için sosyal medya üzerinde bir belge dolaşmaya başladı.

Sosyal medya platformu Facebook üzerinden bize mesaj atan vatandaşlar, sosyal medya üzerinde bugün dolaşan asgari ücret zammı fotoğrafının ne kadar doğru olduğunu, zammın ne kadar olacağı sorusunu sordu. Biz de yoğun şekilde gelen sorular üzerine bu haberimizi kaleme aldık.

TOPLU SÖZLEŞMEDEKİ O MADDE

NE ANLAMA GELİYOR?

Bize mesaj atan takipçilerimiz 2019 yılında asgari ücrete yüzde 4 oranında mı zam yapılacak? sorusunu sordu. Bu kamuda çalışan işçileri kapsamaktadır. 2020 yılına kadar geçerli olan bu toplu sözleşmeye göre taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşlarını kapsamaktadır.  Bu işçilerin maaşlarına, asgari ücrete gelecek zam oranına ek olarak yüzde 4 oranında zam yapılacak.

Bu açıklama asgari ücrete yeni yılda yüzde 4 zam geleceği yönünde yorumlandı. Ancak yeni yıldaki asgari ücret zam oranı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek. Bu yüzde 4'lük oran taşerondan kadroya geçenleri kapsamaktadır. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA SON DURUM NE?

Sendikalar yaptıkları son açıklamalarda asgari ücrete zam için 2019 yılının beklenmemesi gerektiğini söyledi. Kasım ve Aralık ayında asgari ücretin 2 bin TL olması ve yeni yılda asgari ücrete zam oranın 2 bin TL üzerinden hesaplanması gerektiğini söyledi.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Özel sektörde vatandaşların yüzde 95’i asgari ücretli. Bu nedenle biz taleplerimizi işveren tarafına ilettik. Henüz olumlu bir dönüş almadık. Asgari Ücret Komisyonu’nun da erkenden toplanmasını istiyoruz. İşçiler, daha önce pazarda 60 liraya aldıklarını şimdi 100 liraya alamıyor."

Türk İş ile DİSK 'in aldığı bu karar sonrası işveren kesimini temsilen TİSK' ten de açıklama geldi. Asgari ücret pazarlığında işveren kesimini temsil eden TİSK, asgari ücret zammının şimdiden mümkün olmadığını söyledi. 

SİZCE NE KADAR OLMALI?

Peki sizce asgari ücret ne kadar olmalıdır? Taleplerinizi ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET HABERLERİNDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK, ZAM ORANI NETLEŞTİĞİNDE BİLGİ ALMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara