2019 Küçükbaş-Büyükbaş Kurbanlık Fiyatı Açıklandı (Bayram Ne Zaman?)

Kurban Bayramı için geri sayım devam ediyor. Kurban Bayramı için bekleyiş devam ederken 2019 yılı kurbanlık fiyatları ile ilgili ilk açıklama geldi. Peki küçükbaş hayvan fiyatı ne kadar? Büyükbaş kurbanlık fiyatı ne kadar? Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? İşte detaylar.

2019 Küçükbaş-Büyükbaş Kurbanlık Fiyatı Açıklandı (Bayram Ne Zaman?)

Kurban bayramı için bekleyiş devam ederken , kurbanlıkların ilk fiyatları belli oldu.

Kurban Bayramı 'nda kurbanlık almayı planlayan vatandaşlar için kötü haber geldi. Edinilen son bilgilere göre kurbanlık fiyatlarına bu yıl yüzde 10 oranında bir zam yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, kilogram fiyatları ile ilgili bilgi verdi ve  "Geçen sene büyükşehirlerde toplu kurban satış yerlerinde canlı kilogram sığırlar için 22-23 civarındaydı. Bu sene yüzde 10 artış bekleniyor. Dolayısıyla büyükbaş hayvanlar sığırlar için 25-26 lira gibi bir kilogram fiyatı bekleniyor" ifadelerini kullandı.

KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞ HAYVAN FİYATLARI NE KADAR?

Kurban Bayramı 'na sayılı günler kala küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatları belli oldu. İlk hareketlilik kurban pazarlarında başladı. Ucuza kurbanı şimdiden almak ve kurban bayramına kadar besleyerek daha da etli hale getirmek isteyen vatandaşlar, cep yakan fiyatlarla karşı karşıya kaldı. 

Besici Cesim Daş, kurbanlık fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada,  "Geçen sene fiyatlar aşağı yukarı hisse başına söyleyelim. Hisse bin 750 lira başladık bu sene de bin 900 lira"  ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sene kurban pazarlarında en düşük küçükbaş 600 lira, en düşük büyükbaş da 6 bin liradan satılmıştı. Bu yıl en düşük küçükbaş fiyatının 800, en düşük büyükbaş fiyatının ise 7 bin lira olması bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı 2019

Başlangıç:

11 Ağustos Pazar

Bitiş:

14 Ağustos Çarşamba

Kamubulteni.com  | Ankara