2019 Asgari Ücret Zammı İçin Flaş Açıklama: İşte Düşünülen Tutar

2019 yılı asgari ücret tutarı hakkında flaş bir son dakika açıklaması geldi. Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin , yaptığı son dakika açıklamasında, asgari ücret için düşünülen tutarı ve olması gereken tutarı söyledi.

2019 Asgari Ücret Zammı İçin Flaş Açıklama: İşte Düşünülen Tutar

Art arda gelen zamlar en çok asgari ücretli çalışan personelleri vurdu. Ateş pahası market ürünleri, kiralar ve kırtasiye ürünleri adeta vatandaşın belini büktü.

Asgari ücretli çalışan personellerin büyük umutla beklediği 2019 yılı asgari ücret görüşmeleri Aralık ayında başlayacak. Geçtiğimiz yıl 2000 TL isteyen çalışanların bu isteği duyulmadı ve asgari ücret 1400 TL'den 1604 TL'ye çıkartıldı.

Son günlerde girilen ekonomik sıkıntılar ve fiyatlardaki fahiş zamlar ile enflasyondaki rekor seviye ele alındığında, asgari ücretliyi 2019 'da 2000 TL bile kurtarmayacak. Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin asgari ücret konusunda TV1'e açıklamalarda bulundu ve ön görülen fiyatı kamuoyuna açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonun yapısına tepki gösteren ve komisyonda işçi temsilcilerinin de bulunması gerektiğini söyleyerek açıklamasına başlayan Şahin, 2019 yılı için asgari ücrette düşünülen 1800-1850 gibi rakamların olduğunu söyledi. Şahin bu rakamların kesinlikle kabul edilemez rakamlar olduğunu söyledi.

YAPI UYGUN DEĞİL

Komisyonun yapısını eleştiren Şahin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor. Bir kere komisyonun üyeleri bu iş için doğru değil. Bu komisyonda asgari ücretle geçinen hiç kimse yok. Komisyonda işçi temsilcilerinin de bulunması gerekiyor.Asgari ücretle geçinme becerisini gösteren birisinin o komisyonda mutlaka olması gerekir. İşçi temsilcileri yok. Komisyonun üyeleri doğru değil."

ASGARİ ÜCRET EN AZ 2200 OLMALI

2019 yılında asgari ücretin en az 2200 TL olması gerektiğini söyleyen Şahin açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Son iki aydır yapılan zamlar işçinin aldığı tüm zammı eritti. Dövizdeki artış bahane edilerek yapılan zamlar maaşları eritti. Yılbaşında yapılacak bir zam işçi tarafından kullanılamayacak derecede eridi.

Dolayısıyla düşünülen 1800-1850 gibi rakamlar kesinlikle yanlıştır. 1604 lira düştü 1200 liraya. En az 2200 lira olmalıdır. Şayet bu düşünülmüyorsa yapılan bütün zamlar geri çekilsin. Eski haline dönsün. Biz 1604'e de razıyız."

Şahin şu şekilde devam etti:

"Asgari ücret komisyonuna katılan kişilerin işçi temsilcilerinin göstermelik kaş çatmaları ve halka dönük şovlarına inanmıyoruz. Eğer samimilerse işçinin yerine kendisini koyup ona göre kararın altına imza atmaları ya da atmamaları gerekir. Bizim talebimizin karşılanması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve yetkililerimiz de son iki aydır yapılan zamların farkındalar. Bu rakamlarla geçinilemeyeceğini biliyorlar."

13 MİLYON İNSANI VE AİLESİNİ ETKİLEYECEK

Şahin , "Bununla geçinen 13 milyon insan var. 13 milyon aile.Bu kadar kişinin bu rakamla geçinmeleri mümkün değil. Bu talebin karşılanması gerekiyor, aslında bu bir talep de olmamalı. Ordan ölçümler yapılmalı. Fakirlik ve yoksulluk sınırı belli. Ülkeye yakışan da budur. Sosyal yaranın derinleşmemesi adına en az 2200 lira asgari ücreti Tüm-İş Konfederasyonu adına talep ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

SİZCE NE KADAR OLMALI?

Peki sizce asgari ücret 2019 yılında ne kadar olmalıdır? Yorumlarınızı aşağıdan yapabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET HABERLERİNDEN, TÜM GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER