2 Hakkı Kaldı: Şifresini Yanlış Girerse 1 Milyar 788 Milyon Parası Gidecek

Bitcoin ile ilgili son dakika haberi geldi. ABD'de bir kişi, 7002 bitcoin olan hesabının şifresini unuttu. Son 2 tahmini kalan bu kişi, yanlış girerse 1 Milyar 788 milyon 590 bin lirası gidecek.

2 Hakkı Kaldı: Şifresini Yanlış Girerse 1 Milyar 788 Milyon Parası Gidecek

Bitcoin şifresini unutan kişinin 2 hakkı kaldı: 7002 bitcoini gidecek.

 Amerika Birleşik Devletleri 'nde San Francisco'da yaşayan Alman doğumlu programcı Stefan Thomas 'ın bu hafta itibarıyla yaklaşık 230 milyon dolardan fazla değerinde bir şifre bulmak için iki tahmini kaldı.

Parola, 7,002 Bitcoin tutan dijital bir cüzdanın özel anahtarlarını içeren ve IronKey olarak bilinen küçük bir sabit diskin kilidini açmasına izin verecek. Bitcoin'in fiyatı Pazartesi günü keskin bir şekilde düşerken , önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 $ 'ı geçtiği bir ay öncesine göre hala yüzde 50'den fazla arttı .

İronkey şifresini yzan kağıdı kaybeden kişi için 10 tahmin hakkı veriliyor. Şifre kağıdını unutan bu kişi 8 tahmimini girdi ve 2 hakı kaldı. "Yatağa uzanıp düşünürdüm," diyen Thomas. "Sonra yeni bir stratejiyle bilgisayara giderdim ve işe yaramazdı ve yine çaresiz kalırdım." dedi.

Sekiz aylık olağanüstü ve değişken bir süreçte olan Bitcoin, koronavirüs pandemisi dünya ekonomisini kasıp kavursa da , sahiplerinin birçoğunu kısa sürede çok zengin yaptı .

ÇARESİZCE İZLİYOR

Ancak kripto para biriminin alışılmadık doğası, birçok kişinin kaybolan veya unutulan anahtarlar nedeniyle Bitcoin servetinden mahrum kaldığı anlamına da geliyor. Fiyatların keskin bir şekilde artması ve düşmesi nedeniyle çaresizce izlemek zorunda kaldılar, dijital servetlerinden nakit para kazanamıyorlar.

Kripto para birimi veri firması Chainalysis'e göre, mevcut 18,5 milyon Bitcoin'in yaklaşık yüzde 20'si (şu anda yaklaşık 140 milyar dolar değerinde) kayıp veya başka bir şekilde mahsur kalmış cüzdanlarda görünüyor. Kayıp dijital anahtarların bulunmasına yardımcı olan bir işletme olan Cüzdan Kurtarma Hizmetleri, zenginliklerini kurtarmak için bir ay öncesine göre üç kat daha fazla yardım isteyen insanlardan günde 70 istek aldığını söyledi.

Cüzdanlarından kilitlenen Bitcoin sahipleri, servetlerine erişmeye çalışırken sonsuz günler ve geceler hayal kırıklığından bahsediyor. Bitcoin'in on yıl önceki ilk günlerinden beri, kimsenin tokenlerin herhangi bir değere sahip olacağına güvenmediği bir zamandan bu yana çoğu madeni paraya sahipti.

TL KARŞILIĞI NE KADAR?

7002 bitcoin'in şimdiki piyasalardaki değeri: 1 Milyar 788 milyon 590 bin lira.

1 Bitcoin: 255 bin lira= 34 bin dolar.