2 Ekim 2018 Dolar Yine Yükseldi-İşte Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Piyasalar, ABD'nin açıklanan tahvil faizleri sonrası hareketlendi ve dolar yeniden yükselişe geçti. Gün içinde 6,21 seviyesine kadar çıkan kur, şu saatlerde 6,16 seviyesinde seyrediyor. Döviz kurları ve altın fiyatları hakkında detaylar haberimizde.

2 Ekim 2018 Dolar Yine Yükseldi-İşte Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Piyasalardan son dakika gelişmesi: Dolar kuru yine yükselmeye başladı.

Son günlerde düşüşe geçen ve geçtiğimiz gün son 6 haftanın en düşük seviyesine kadar gelerek 5,95 seviyesine kadar düşer dolar kuru, bugün açıklanan ABD tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle yeniden yükselişe geçti. Önceki günü 6,05 seviyesinden kapatan dolar kuru, sabah 6,07 seviyesinden açılış yaptı.

ABD tahvil faizlerindeki yükselişin etkisi ise öğle saatlerine doğru etkisini göstermeye başladı ve dolar 6,21 TL seviyesine kadar çıktı. Saatler 14,00 'ı gösterdiğinde biraz toparlanan dolar kuru,i 6,16 TL seviyesine geriledi ve sabit şekilde bu seviyede kalmaya başladı.

YÜKSEK ENFLASYON TETİKLEDİ

Önceki gün açıklanan Eylül ayı enflasyon rakamları nedeniyle de dolar yükseliş gösterdi. Yüksek enflasyon ve büyük şirketlerin art arda konkordato istemesi dolar kurunun düşmemesine neden oluyor.

Euro ise önceki günü 6,95 seviyesinden kapatmıtı. Ancak bugün doların yükselmesi ile birlikte Euro da yükselişe geçerek 7,10 seviyesine kadar yükseldi. 

ABD TAHVİL FAİZLERİ 7 YILIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

ABD 10 yıllık tahvil getirileri yaklaşık 12 baz puan artışla 2011 ortalarından beri en yüksek seviye olan yüzde 3.23'e yükseldi.

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi, yüzde 0.13 düşüşle 95.55 puan seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi ise 1.1497 seviyesinde...

ALTIN FİYATLARI

Kapalı çarşıda ise altın fiyatları yükselmeye başladı. Çeyrek altın, gram altın ve cumhuriyet altını fiyatları şu şekilde;

Kamubulteni.com  | Ankara