16 Kasım Döviz Kuru ve Altın Fiyatları Düşmeye Başladı: İşte Tahminler ve Güncel Dolar, Euro, Gram, Çeyrek, Cumhuriyet, 14 24 Ayar Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Dolar ile altın fiyatlarında yeni haftanın ilk gününde düşüş başladı. Düşüşün başlaması ile birlikte altın ve dolar kurunda yeni tahminler de yayımlandı. İşte piyasalardan gelen son dakika bilgileri, güncel altın, çeyrek altın, gram altın, 22 ayar altın ve dolar ile euro 'da son durum.

16 Kasım Döviz Kuru ve Altın Fiyatları Düşmeye Başladı: İşte Tahminler ve Güncel Dolar, Euro, Gram, Çeyrek, Cumhuriyet, 14 24 Ayar Altın Fiyatları

Dolar ve altın düşmeye başladı.

Geçtiğimiz hafta tarihinin en sert düşüşlerini gösteren gram altın ile dolar kurunda yeni haftanın ilk gününde de düşüş başladı. Piyasalardan alınan son dakika verileri ile dolar ve altın fiyatlarında son durum şu şekilde:

DOLAR KURU

Geçtiğimiz hafta 8.52 TL seviyesinde olan dolar kuru, PAzartesi'den itibaren hızlı şekilde düşmüş ve dolar kuru 7.68 TL'ye kadar geriledi. Cuma gününü 7.68 TL'den kapatan dolar kuru, yeni haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. Sabah 7.70 ile günü açan dolar kurunda az önce bir düşüş görüldü ve dolar 7.61 TL'yi gördü.  Euro kuru ise 9,03 TL seviyesinde işlem görüyor.

Bloomberg'in araştırmasına göre yılın üçüncü çeyreğinde dolar/TL'ye ilişkin en isabetli tahminleri yapan kurum olan Citi'nin stratejisti Louis Costa'nın hazırladığı notta "Önceki notlarımızda daha ortodoks politika duruşu konusunda ikna edici olması için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın daha somut adımlar atması gerektiğini belirtmiştik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni TCMB'nin ortodoks politikalarını temin eden ve enflasyon dinamiklerinde istikrarı sağlamak için 'acı reçete' mesajı verdiği açıklamalarıyla bu sinyalin geldiğini düşünüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kurum bu değerlendirmelerinin ardından TL, Türk tahvilleri ve CDS'leri ile ilgili pozisyonunu pozitif yönde güncellediğini belirtti.

GRAM ALTIN

Önceki hafta 535 TL ile tarihinin en yüksek seviyesine kadar gelen gram altın, aşının bulunması ile hızlı şekilde düşmeye başladı. Bir hafta içinde 70 TL'ye yakın değer kaybeden gram altın geçen haftayı 564 TL'den kapattı. Yeni haftaya bir miktar yükselişle başlayan gram altın sabah 467 TL seviyesini gördü. Öğle saatlerine yaklaşılırken bir miktar düşen gram altın 462 TL 'ye geriledi. 

Goldman Sachs Group Inc.'e göre altın gelecek birkaç ay belirli bir bant içerisinde dalgalanabilir. Ancak “2021 yılındaki reflasyon hikayesi kısa vadeli reel faizleri düşürerek, uzun vadeliler düşmekte zorlansa bile altın için destekleyici olacak.” denildi. Banka 2,300 dolar seviyesindeki 3, 6 ve 12 aylık hedeflerini koruyor.

Altının ons fiyatı şu sıralar 1889 dolar seviyesinde seyrediyor. 

DİĞER ALTIN FİYATLARI

Çeyrek altın 756 TL.

Cumhuriyet altını 3016 TL.

14 Ayar bilezik gr: 301 TL.

22 Ayar bilezik gr.: 435 TL.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA