14 Bankaya Borcu Olan Vatandaşlar Dikkat: Kapsamlı Değişiklik Teklifi Geldi

Son dakika haberi: 14 bankaya borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika gelişmesi yaşandı. TBMM 'ye sunulan kanun teklifinde borcu olanlar , kredi çekecekler ve MTV ile kira düzenlemesi yapılması amaçlandı. İşte kapsamlı kanun teklifinin detayları.

14 Bankaya Borcu Olan Vatandaşlar Dikkat: Kapsamlı Değişiklik Teklifi Geldi

14 bankaya borcu olanlar dikkat: Kapsamlı kanun teklifi geldi.

Bankalara borcu olan vatandaşlar, sanatkarlar için kapsamlı kanun teklifi geldi. TBMM Başkanlığı 'na sunulan kanun teklifi, önceki gün Plan ve Bütçe Komisyonu 'na sevk edildi. "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" başlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne sunulan kanun teklifinde borçlarını ödemekte zorlananların yeni kredi çekmeleri için önlerine konulan engellerin kaldırılması , MTV ikinci taksitlerinden vazgeçilmesi,  esnaf ve sanatkarların, bankalardan 6 aylık kira tutarları kadar 24 aya kadar vadeli kredi kullanmaları ve kullanılan bu kredinin faiz giderlerinin Devlet tarafından karşılanması talep edildi.

20 MAYIS 'TA MECLİSE GELDİ

CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç 'un ilk imza sahibi olduğu , Bülent Kuşçuoğlu ile Veli Ağbaba 'nın da imzasını taşıyan kanun teklifi önceki gün meclise geldi. TBMM 'ye gelen kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu 'na sevk edildi. 

ÖZETİ

Söz konusu kanun teklifinin özeti şu şekilde: 

"Teklif ile; borçlarını ödemekte güçlük çeken gerçek ve tüzel kişilerin, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi nezdinde tutulan kayıtlar engel olmaksızın yeni kredi çekebilmeleri; ertelenmiş bulunan Hazine taşınmazlarına ilişkin olarak sözleşmeye istinaden ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil bedellerinin 1/4/2020 tarihinden itibaren altı aylık döneme ilişkin olarak tahsil edilmemesi; motorlu taşıtlar vergisinin henüz ödeme zamanı gelmemiş 2 nci taksidinin tahsilinden vazgeçilmesi; esnaf ve sanatkarların, bankalardan 6 aylık kira tutarları kadar 24 aya kadar vadeli kredi kullanmaları ve kullanılan bu kredinin faiz giderlerinin Devlet tarafından karşılanması; işyeri kira ödemelerindeki stopajın kaldırılması amaçlanmaktadır."

KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ

Kanun teklifinin gerekçesi şu şekilde:

Maddelerin ayrı ayrı özetleri:

Kanun teklifinin tam metni şu şekilde:

ŞİMDİ NE OLACAK?

5 Milletvekili tarafından verilen kapsamlı kanun teklifi, TBMM 'nin açılmasının ardındna gündeme gelecek. Süreci kamubulteni.com olarak takipçilerimize aktaracağız.  Haberdar olmak için uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN