Yıl Bitmeden İlan Bekliyorlar: 27. Dönem POMEM Polis Alımında 91 Doğumlular Mağdur Edilmemeli

Polis Akademisi Başkanlığı'nın 27. dönem POMEM polis alımı ilanını yıl bitmeden yayımlamasını talep eden adaylar, yaş sınırına takılmak istemiyor. Adaylar polislik için son şanslarının ellerinden alınmasını istemiyor. Bu durum son dönemlerde adayların gündeminde. Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan adaylar seslerini duyurmaya çalışıyor. Adaylar, polis alımı ilanının yayımlanmasını ve 91 doğumluların mağdur edilmemesini istiyor.

Yıl Bitmeden İlan Bekliyorlar: 27. Dönem POMEM Polis Alımında 91 Doğumlular Mağdur Edilmemeli

2020 Yılında Beklenen POMEM Alımı Neden gelmedi?

Polis Akademisi Başkanlığı'nın 27. dönem POMEM polis alımı ilanı hala bekleniyor. Son olarak 2019 yılında polis alımı yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, pandemi nedeniyle polis alımlarına bir süre ara verdi. 

Polis, kamu düzenini ve vatandaşın canı, malı, temel hak ve özgürlüklerini korumakla görevli, yasa uygulayıcı kamu görevlisidir. Polis, 2559 PVSK(Polis Vazife ve Salahiyat Kanunu) Ek Madde 7’ye göre, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Anayasal düzenine ve genel güvenliğine dair önleyici ve koruyucu tedbirleri almak, emniyet ve asayişi sağlamak üzere, ülke seviyesinde istihbarat faaliyetlerinde bulunur, bu amaçla bilgi toplar değerlendirir, yetkili mercilere veya kullanma alanına ulaştırır. Devletin diğer istihbarat kuruluşlarıyla işbirliği yapar. Polis, bütün vatanseverliğiyle vatanına ve milletine hizmet eder. Polis, pandemi, deprem, sel, yangın demeden her koşulda gönlünü bu meseleğe adayan kişi demektir.  İşte bu yüzden polise bu ülkede ihtiyaç vardır. O üniformayı bu vatanı için canını dişine takarak koruyabilecek polislere bu yüzden ihtiyaç vardır.

1 YILDIR GELMEYEN İLAN 91 DOĞUMLULARI MAĞDUR EDİYOR

Binlerce aday ise memleketine hizmet etmek için polis olmak istiyor. Polis olmak isteyenler ise 1 yıldır POMEM polis alımı ilanı bekliyor. On binlerce aday, POMEM polis alımının 2020 yılında gelmemesi durumunda yaş haddi nedeniyle ilana başvuru yapamayacak. Yaş sınırına takılan adaylar ise EGM'den müjdeli haberi bekliyor.  1991 doğumlu olan adaylar, 1 yıldır gelmeyen ilanın biran önce yayımlanmasını istiyor.

Daha önce de en az bir defa polislik aşamalarına girip ter döken , ancak seçim aşamaları sonucunda başarısız olan adaylar, Geçen sene Ekim ayından bu yana yeni dönem polis alımı ilanını bekliyor. 

Son dönemlerde yapılan polis alımları:

20. Dönem POMEM ilanı: 2017- 10 bin alım
21. Dönem POMEM  ilanı: 2017- 13 bin alım
22. Dönem POMEM ilanı: 2018- 10 bin alım
23. Dönem POMEM ilanı: 2018- 10 bin alım
24. Dönem GÜVEN MASASI ilanı: 2019- 3 bin alım
25. Dönem PÖH ilanı: 2019- 500 alım
26. Dönem POMEM ilanı: 2019- 7 bin alım
27. Dönem: Henüz yayımlanmadı.

1991 DOĞUMLULAR MAĞDUR EDİLMEMELİ

2020 yılına sarması durumunda 1991 doğumlular ilana başvuru yapamayacak. Bu nedenle adaylar ilanın bu sene gelmesini, 2021 yılına sarkması durumunda ise yaş düzenlemesi yapılması bekliyor. 

Adaylar, sosyal medya hesapları üzerinden Bakan Soylu, EGM ve Polis Akademisi ile diğer isimleri etiketleyerek 1991 doğumlu olan vatandaşların polis alımında mağdur edilmemesi gerektiğini , ilanın biran önce, 2020 yılı sona ermeden gelmesini istiyorlar.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA