Son Dakika: Polis Akademisi'nden Bekçi Duyurusu

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında eğitime katılamayanlar için tarihe yer verilirken , EGM'deki bekçilerin balı olduğu amirliğin değiştiğine yer verildi.

Son Dakika: Polis Akademisi'nden Bekçi Duyurusu

Polis Akademisi'nden bekçilik duyurusu.

Polis Akademisi Başkanlığı'nca bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda bekçilerden sağlık ve mahkeme gibi kararlar nedeniyle eğitime katılamayanların eğitime alınacağına yer verildi. "Çarşı ve Mahalle Bekçilerinden Sağlık, Mahkeme Kararı vb. Nedenlerden Dolayı Eğitim Almamış Olup, Meslek İçi Eğitimine Katılacak Olan Adayların Dikkatine" başlıklı duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinden Sağlık, Mahkeme Kararı vb. Nedenlerden Dolayı Eğitim Almamış Olup, Meslek İçi Eğitimine Katılacak Olan Adayların Dikkatine

www.turkiye.gov.tr/polis-akademisi-polis-akademisi-sinav-sonucu-sorgulama

Sorgulama sayfasının linkini kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada sonucunuzu kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle sorgulayabilirsiniz.

BEKÇİLİKTE DEĞİŞİKLİK

Emniyet Genel Müdürlüğü bekçilerin amirliğinin bundan sonra Devriye Ekipler Amirliği veya Ekipler Amirliğince değil polis merkez amirliklerince yapılacağını belirtti.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • 1) İllerle yapılan görüşmelerden alınan geri bildirimler ve çarşı ve mahalle bekçilerinin çalışmalarının değerlendirilmesi neticesinde sorumluluk bölgelerindeki halkla daha yakın diyalog kurmaları ve görevlerinde etkinlik ve verimliliğin arttırılması amacıyla; ilgi yazımızın 5 inci maddesi (a) fıkrasında "Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin sevk ve idaresinden Büyükşehirlerimizde ve Dış İlçelerimizde Devriye Ekipler Amirliği, diğer illerimizde Ekipler Amirliği sorumlu olacaktır." talimatından sarfınazar edilerek çarşı ve mahalle bekçileri polis merkez amirliklerinde görevlendirilerek sevk, idare ve özlük işlemleri yalnızca polis merkezi amirliklerince yapılacaktır.
  • 2) Suçun önlenmesinde önemli bir yeri olan yaya devriye uygulamasının gerçekleştirilmesi ve toplumun güvenlik algısına olumlu katkı yapması amacıyla çarşı ve mahalle bekçilerinin gece ve yaya devriye olarak görevlendirilmesine devam edilecektir. Haftalık çalışma süreleri 40 saat olarak düzenlenecek ancak emniyet ve asayişin gerektirdiği durumlarda çalışma sürelerinin 40 saati aşması halinde en az haftada bir gün istirahat verilecektir. Güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri haricinde çalışma süresi ve saatler dışında görevlendirilmeyecektir