Polisleri Sevindiren Genelge Yayımlandı

Polisleri sevindiren genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgede maç görevi alan polislere ücret ödeneceğine yer verildi.

Polisleri Sevindiren Genelge Yayımlandı

Polisleri sevindiren son dakika haberi: Genelge yayımlandı.

Bir polis memurunun açtığı dava diğer polisleri de sevindirmiş ve polislerin maç parası almasının önü açıldı. Kazanılan dava sonrası polisler kulüplerden yüklü miktarda maç parası almaya hak kazanmıştı. 

6222 Sayılı yasa gereğince maçlarda görev alan özel güvenlik görevlisinin yarısı kadar, riskli maçlarda da üçte ikisi kadar Emniyet çalışanı görevlendirilir ve bütün görevlilere ücretleri verilir denilerek, Bakanlıkça genelge yayınlandı.

Bakanlık tarafından yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:

"Ücretli kolluk Personeli ve Gözlemci Polis

En üst profesyonel furbol ligi müsabakalarında il ve ilçe spor güvenlik kurulları tarafından belirlenen özel güvenlik görevlisi sayısının yarısı, yüksek riskli müsabakalarda ise üçte ikisini geçmeyecek sayıda ve bunların yerine görev istirahatlı personelimiz ücretli olarak görevlendirilevilecektir. (Örnek: İl ve İlçe spor güvenlik kurulunca 1,200 güvenlik özel güvenlik personeli görevlendirilmesine karar verilmesi halinde, A Risk kategorisindeki bir müsabakada 800 görev istirahatli personelimiz, B ve C Risk kategorisindeki müsabakalarda ise 600 görev istirahatli personelimiz özel güvenlik personeli yerine ücretli olarak görevlendirilebilecektir.)

Müsabaka ris kategorileri , müsabakada görevlendiriledcek ücretli polis sayısı ve müsabaka güvenlik amiri yardımcısı sayısında belirleyici olmasından dolayı titizlikle belirlenecek il/ilçe spor güvenlik kurullarında karara bağlanacaktır. 

Kanun 'un 6 ıncı maddesinde belirlenen ödemelerin yapılabilmesi amacıyla müsabaka güvenlik amiri, yardımcıları ve görev istirahatli iken müsabakada görevlendirilen personelin isim listelerin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına yazı ile bildirilmesi,

Gözlemci polislere seyahat ve konaklama giderleri ile görevlendirildikleri gün başına günlük harcırahın 3 katı ödeme yapılacağından görev olurları alınırken tarihler net olarak belirlenecek, seyahat ve konaklama giderleri ile belgeler Türkiye Futbol Federasyonu 'na gönderilecek."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA