Polisler Hakkında Yeni Karar !

Son dakika haberi: Polisler hakkında İçişleri Bakanlığı 'ndan yeni bir karar. Edinilen son dakika bilgilerine göre üniformalı polislere bıyık serbest oluyor.

Polisler Hakkında Yeni Karar !

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir karara imza atıldı ve polislere bıyık erbest oluyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL YASAKLANMIŞTI

27 Eylül 2017 günü İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile polislere bıyık ve sakal yasaklanmıştı. 

Sarıklı, sakallı bir polisin görüntülerinin sosyal medya üzerinde yayılmaya başlaması ile birlikte harekete  geçen İçişleri Bakanlığı, bir genelge yayımlamış ve sakal ile bıyık yasağı getirmişti.

Söz konusu genelge şu şekildeydi:

*  Teçhizat ve işaretler dışında üniforma ile birlikte her türlü kolye, künye, bilezik, küpe, madalyon, rozet ve abartılı yüzük takılmayacaktır.

* Her türlü sakal ve bıyık bırakılmayacaktır. Saçlar kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta, favoriler kulak deliği hizasında ve yere paralel olacaktır. Saç bakımına özen gösterilecek, taranmamış, toplanmamış, kirli veya abartılı saçla görev ifa edilmeyecek ve tırnak uzatılmayacaktır.

* Kadın personelde uzun saç bırakanlar saçlarını toplayacak, kısa saç bırakanlarınsa saç uzunluğu omuz hizasını geçmeyecektir.

* Kadınlar, şapka, kep veya örgüleri altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler hariç, üniforma içerisine dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri kıyafetler giyinmeyecektir.

* Her türlü sakal ve bıyık ile uzun saç bırakılmayacaktır. Ancak görevin özelliğine göre belirli konularda görev yapan personele en üst birim amiri tarafından saç, sakal, bıyık için aşırıya kaçmayacak şekilde yazılı izin verilecektir.

BIYIK SERBEST

Memurlar 'da yer alan haberde yeni bir genelge yayımlandığı ve polislere bıyığın serbest bırakıldığına yer verildi. söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi:

Üniformalı Polisle görevin özelliği ve şartları itibariyle birim amirlerinden yazılı izin alınmak ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte belirtilen şartlara uygun olmak kaydıyla Resmi kıyafetli olarak bıyık bırakılabilecektir.

Gelen yazıda bıyık uzunluğunun üst dudak boyunu geçemeyeceği, üstten alınmayacağı, yanların üst dudak hizasında olacağı ve alt uç kısımların dudak hizasından kesileceği şartı belirtildi.

Sakal konusunda ise herhangi bir düzenleme yapılmadı. Personelin sakal bırakamayacağı ve her gün sakal traşı olacağı belirtildi.

POLİS ALIMLARI HAKKINDA SON HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Polis alımlarından ve polis haberlerinden bildirim alarak haberdar olmak için ;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |Ankara
Kaynak: Memurlar.net