Polis Olma Şansı: 10 Bin Bekçi Alımı Başvuru Şartları ve Beklenen İlan Tarihi

Kadro ihdasının yapılmasının ardından bekçi olmak isteyen adaylar alımın ne zaman olacağını, başvuru şartlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bekçi alımı sürecini anbean takip ediyor, TBMM'de Milletvekilleri ile yaptığımız röportajlarda konuya değiniyoruz. 

Polis Olma Şansı: 10 Bin Bekçi Alımı Başvuru Şartları ve Beklenen İlan Tarihi

EGM bünyesine 10 bin bekçi kadrosu geçtiğimiz gün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ihdas edildi.

KADRO İHDASI 12 KASIM 'DA YAPILDI

12 Kasım günü Resmi Gazete 'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde 10 bin kadro ihdası yapıldı. Söz konusu kadro ihdası şu şekilde;

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

EGM tarafından yapılacak 10 bin bekçi alımında başvuru şartları şu şekilde olacak.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak, (Normalde yönetmelkte en az ilkokul düzeyinden alım yapılacağına yer verilmektedir. Ancak yayımlanan ilanlarda İçişleri Bakanlığı alımı lise mezunu adaylar arasından yapıyor.)
  • En az 167 cm boyunda olmak,
  • Beden kitle indeksi 18 ile 27  arasında olmak.
  • Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,
  • Askerlik ödevini bitirmiş olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,
  • Sicil kaydı olmaması,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,
  • Herhangi bir siyasi partiye üye bulunmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

İLAN NE ZAMAN?

En çok merak edilen konulardan diğeri de alımın ne zaman olacağı konusu. Şimdi 7 bin bekçi alımı için süreç devam ediyor. Yazılı, spor ve sözlü mülakatlar yapıldı. Bu süreçlerin sona ermesinin ardından sonuçlar beklenmeye başladı. Sonuçlar ise hala açıklanmadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 7 bin alım için sürecin yaklaşık 1 ay içinde sona ereceğini söyledi. Buna göre bakacak olursa 7 bin bekçi alımında sonuçların 2 hafta içinde açıklanması ve adayların Aralık ortalarında eğitime alınması bekleniyor. 

7 bin alımda kazananlar eğitime alındıktan sonra 10 bin alım için ilan yayımlanacak. Ocak ya da en geç Şubat 2019 'da 10 bin bekçi alımı için ilan yayımlanacak.

POLİS OLMA ŞANSI

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, başarılı bekçilerin polis olacakları müjdesini şu şekilde vermişti:

"İçişleri Bakanlığı ile iletişime geçtik. Bizlere çarşı ve mahalle bekçiliği uygulamasından memnun olup olmadığımızı sordular ve onlara çok memnun olduğumuzu, uygulamaya sayının artarak devam edilmesini beklediğimizi söyledik. Sizlere bir de müjdem olsun, bekçilerin yani sizlerin gelişimini izleyeceğiz, durumlarınızı takip edeceğiz. Görevinde başarılı olup sivrilenleri polis kadrosuna alacağız. Mevzuatta herhangi bir sıkıntı yok, İçişleri Bakanlığı da konuya oldukça sıcak baktı"

BEKÇİ İLANININ YAYIMLANACAĞI SİTE

Bekçi alım ilanı Kamubulteni.com 'da olacak. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara --ÖZEL HABER